Foto: Publicitātes foto

Reaģējot uz daudzo pasažieru sūdzībām par nesamērīgajām brauciena cenām, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sāk veikt pastiprinātas pārbaudes lidostas Rīga teritorijā, portālu "Delfi" informē VID.

Kaut gan VID kompetencē nav iespējas ietekmēt taksometru firmu noteiktos pārmērīgi augstos tarifus, dienesta inspektori pievērsīs uzmanību tam, vai taksometros ir jaunajām prasībām atbilstoši skaitītāji, vai par braucienu tiek izsniegti čeki.

VID šī gada pirmajos septiņos mēnešos taksometru pakalpojumu sniedzējiem ir veicis 15 apsekošanas un 95 tematiskās pārbaudes. Pavisam veikts 110 kontrolbraucienu, un tikai 15 gadījumos taksometru šoferi ir izsnieguši čekus. Tāpat tika konstatēts, ka vairākos desmitos gadījumu skaitītāji neatbilst jaunajām tehniskajām prasībām, kā arī nav nodrošināta darījumu izsekojamība. Apmēram 40 gadījumos tika fiksēts, ka netiek pareizi aprēķināti un maksāti nodokļi no darba algām.

Par pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem naudas sods piemērots 62 400 eiro apmērā. Princips "Konsultē vispirms" saistībā ar jaunajām tehniskajām prasībām taksometru skaitītājiem piemērots piecos gadījumos, bet saistībā ar citu normatīvo aktu ievērošanu konsultācijas sniegtas 46 gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!