Foto: DELFI

Otrdien, 11. septembrī, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) rīkotajā izsolē par 5G attīstībai izmantojamā radiofrekvenču spektra joslas lietošanas tiesību piešķiršanu uzvarējis mobilo sakaru operators "Tele2".

Līdz ar to "Tele2" rīcībā šobrīd ir pilna un nepārtraukta nepieciešamā 100 Mhz radiofrekvenču spektra josla, kas paredzēta 5G pakalpojumu sniegšanai.

"Šodien esam spēruši izšķiroši svarīgu soli pretim nākamās paaudzes tehnoloģiju ieviešanai. Mūsu rīcībā ir pilns, un vienīgajiem valstī – arī nepārtraukts 5G tehnoloģijai nepieciešamais radiofrekvenču diapazons, kas ļaus mūsu klientiem – gandrīz pusei Latvijas iedzīvotāju – nodrošināt labi strādājošu, jaudīgu 5G tīklu. Turpinām aktīvi attīstīt arī infrastruktūru – daļa bāzes staciju jau ir aprīkotas ar "Nokia 5G-Ready AirScale" aparatūru un šobrīd testējam "Nokia" programmatūru, kas ļaus sasniegt ātrumu līdz pat vienam gigabitam sekundē (Gbps). Nākamgad no mobilo ierīču ražotājiem ceram sagaidīt arī pirmās gala iekārtas (rūterus, "lietu interneta" ierīces), kas spēs darboties 5G tīklā," izsoles rezultātus komentē "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

"Tele2" radiofrekvenču 3550 MHz – 3600 MHz spektra lietošanas tiesības piešķirtas uz 10 gadiem (no 2019. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim). Izsoles dalībniekiem veicot vairāksolīšanu kopumā 250 izsoles kārtās, "Tele2" uzvarējis ar piedāvāto cenu 6,525 miljoni eiro.

Regulatoram izsoles rezultāti ir jāapstiprina un lēmums par pieprasīto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu ir jāpieņem ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā.

"Tele2" ir daļa no "Tele2 AB" grupas, kam ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!