Foto: F64
Sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos šogad augustā, salīdzinot ar jūliju, palielinājās par 1%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena palielinājās par 3%, bet Rīgas rajonā palielinājās par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā cena augustā palielinājās par 4%, bet mikrorajonos augustā cena palielinājās par 1,5%. Rīgas rajonā jauno projektu cena auga par 2%, savukārt Jūrmalā cena samazinājusies par 0,5%.

Šā gada augustā cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "Balsts". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju augustā vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2870 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1396 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 910 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2695 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1508 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 784 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 532 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos augustā bija bija 1127 eiro par kvadrātmetru (salīdzinājumā ar jūliju samazinājusies par 0,5%), Rīgas rajonā - 910 eiro par kvadrātmetru (palielinājusies par 2%), Jūrmalā - 1355 eiro par kvadrātmetru (samazinājusies par 3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!