Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars paziņojis komandas sastāvu, kas piektdien, 14. septembrī, plkst.19:30 "Arēnā Rīga" dosies cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Slovēnijas izlasi.

Komandas treneri vienībā atstājuši tos pašus 12 basketbolistus, kuri pagājušajā svētdienā Viļņā pārbaudes spēlē ar 97:80 pieveica Lietuvas vienību. No 15 basketbolistiem, kuri piedalījās treniņos, spēlē nepiedalīsies Artūrs Strautiņš, Iļja Gromovs un Artjoms Butjankovs.

"Izvērtējot spēlētāju sniegumu pārbaudes spēlēs un treniņos, izšķīrāmies par šādu divpadsmitnieku, kas dod iespēju variēt taktiku un spēles ritmu. Auguma centimetru nav tik daudz, cik pēdējā laikā pierasts, taču ir gan enerģija, gan jauda, kas šo trūkumu var kompensēt," lēmumu pamato Vecvagars. "Pēc FIBA noteikumiem, sastāvs jāpaziņo vakarā pirms spēles, tātad precīzāk zināsim, kas būs ierindā slovēņiem. Tas palīdzēs precizēt taktiskā plāna nianses, taču lielāko uzmanību pievēršam savai spēlei. Pašiem jādarbojas agresīvi, droši un disciplinēti."

Pēc pirmā posma Latvijas komanda ar 4 uzvarām I grupas tabulā dala 2./3. vietu, bet Slovēnijas vienība ar diviem panākumiem atrodas pēdējā vietā. Kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā Slovēnijas izlase divreiz zaudēja Spānijai (84:92 un 72:83), kā arī dalīja punktus ar Melnkalni (63:75 un 87:74) un Baltkrieviju (87:74 un 92:93). Pasaules kausa izcīņas finālturnīram kvalificēsies grupas trīs labākās vienības.

No spēlētājiem, kas pērn Stambulā piedalījās EuroBasket2017 mačā Latvija – Slovēnija (97:103) mūsu komandai ierindā ir seši spēlētāji – Jānis Strēlnieks (4+8 piespēles), Jānis Timma (9), Jānis Blūms (3), Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle (pēdējie divi laukumā neizgāja). No Slovēnijas izlases divpadsmitnieka pieteikumā šim spēļu ciklam ierakstīti pieci – uzbrucēji Entonijs Rendolfs (16+9 atl.), Vlatko Čančars (3), Edo Muričs (4) un Saša Zagoracs, kā arī centrs Gašpers Vidmars (9+6 atl.).

Vēl I grupā piektdien spēlēs Ukraina – Spānija un Turcija – Melnkalne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!