Foto: LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē "Sharks" vērienīgā darījumā, kurā iesaistīts NHL vadošais aizsargs Ēriks Kārlsons, aizmainījusi talantīgo Latvijas uzbrucēju Rūdolfu Balceru uz Kanādas vienību Otavas "Senators", paziņojis klubs.

"Sharks" maiņas darījumā savā īpašumā ieguva "Senators" līdzšinējo kapteini un vienu no NHL labākajiem aizsargiem, 28 gadus veco Kārlsonu, kā arī 22 gadus veco Frensisu Peronu, kurš NHL vēl nav debitējis, līdz šim cīnoties AHL un citās zemākās raudzes Ziemeļamerikas hokeja līgās.

Kārlsons ir šī brīža viens no labākajiem NHL aizsargiem. Zviedru hokejists kopš 2014.gada bija "Senators" kapteinis, bet šobrīd NHL aizvadījis 627 spēles, izceļoties ar 126 vārtu guvumiem un 392 rezultatīvām piespēlēm, kas kopā viņam dod 518 punktus. Aizvadītajā sezonā viņš 71 spēlē guva deviņus vārtus un atdeva 53 rezultatīvas piespēles, tomēr ražīgākā sezona viņam bija 2015./16.gadā, kad Kārlsons tika pie 82 punktiem tikpat spēlēs, gūstot 16 vārtus un tiekot pie 66 rezultatīvām piespēlēm.

Zviedru hokejists divreiz ir saņēmis Džeimsa Norisa trofeju kā labākais līgas aizsargs 2012.un 2015.gadā, kā arī 2016.un 2017.gadā bija otrajā vietā cīņā par šo balvu.

Savukārt "Senators" ieguva vienu no šī brīža talantīgākajiem Latvijas uzbrucējiem, 21 gadu veco Balceru, kā arī 24 gadus veco Krisu Tīrniju, kurš aizvadītajā sezonā 82 regulārā čempionāta spēlēs guva 17 vārtus un atdeva 23 rezultatīvas piespēles. Tāpat Kanādas vienība tika pie 25 gadus vecā Dilana Demelo, kurš pagājušajā sezonā 63 spēlēs atdeva 20 rezultatīvas piespēles un 19 gadus vecā Džoša Norisa, kurš spēlējis ASV U-20 izlasē un sagaidāms, ka nākamo sezonu pavadīs Mičiganas Universitātes komandā, līdzīgi kā aizvadītajā sezonā.

Tāpat "Senators" ieguva arī 2019.gada otrās kārtas un 2020.gada pirmās kārtas drafta izvēli, bet, ja Kārlsons izvēlēsies pagarināt šobrīd spēkā esošo līgumu, kas viņam iztecēs pēc gaidāmās sezonas, "Senators" no "Sharks" saņems vēl arī 2021.gada otrās kārtas drafta izvēli.

Aizvadītajā sezonā Balcers bija Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Sanhosē "Barracuda" līderis, 67 regulārā čempionāta spēlēs gūstot 23 vārtus un atdodot 25 rezultatīvas piespēles. Sezonas gaitā viņš tika izsaukts arī uz NHL, tomēr šajā līgā vēl nedebitēja.

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Jau ziņots, ka debitants Balcers bija Latvijas hokeja izlases līderis aizvadītajā pasaules čempionātā, kur Latvijai turnīrs sāpīgā cīņā pret zviedriem apstājās ceturtdaļfinālā.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Hokejists pārstāvējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Savukārt "Sharks" aizvadītajā sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālam, kamēr "Senators" izslēgšanas mačus nesasniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!