Foto: Publicitātes attēli

Latvijas hokejistam Rūdolfam Balceram ir lieliskas ripas pieturēšanas prasmes un izcils metiens, uzskata viņa jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions.

NHL vienība Sanhosē "Sharks" ceturtdien vērienīgā darījumā, kurā iesaistīts NHL vadošais aizsargs Ēriks Kārlsons, aizmainīja talantīgo Latvijas uzbrucēju Rūdolfu Balceru uz Kanādas vienību "Senators".

Maiņas darījumā tika iesaistīti vēl virkne citu spēlētāju, kā arī drafta izvēles, taču pēc šīs maiņas "Senators" ģenerālmenedžeris Dorions veltīja atzinīgus vārdus Balceram. "Viņam ir lieliskas ripas pieturēšanas prasmes un izcils metiens. Balcers ir dinamisks spēlētājs, kurš vienmēr vēlas ripu iegūt savā rīcībā, turklāt viņš ir ļoti veikls hokejists."

Aizvadītajā sezonā Balcers bija Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Sanhosē "Barracuda" līderis, 67 regulārā čempionāta spēlēs gūstot 23 vārtus un atdodot 25 rezultatīvas piespēles. Sezonas gaitā viņš tika izsaukts arī uz NHL, tomēr šajā līgā vēl nedebitēja.

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Jau ziņots, ka debitants Balcers bija Latvijas hokeja izlases līderis aizvadītajā pasaules čempionātā, kur Latvijai turnīrs sāpīgā cīņā pret zviedriem apstājās ceturtdaļfinālā.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Hokejists pārstāvējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Savukārt "Sharks" aizvadītajā sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālam, kamēr "Senators" izslēgšanas mačus nesasniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!