Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vācu pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas uzskata, ka pats sev ir lielākais konkurents cīņā par titulu.

Šajā nedēļas nogalē Singapūrā risināsies F-1 pasaules čempionāta 15.posms, bet Fetels šajā etapā pēdējo reizi uzvarēja 2015. gadā. Tāpat viņš kopvērtējumā ir otrajā vietā, par pirmo pozīciju konkurējot ar slaveno britu Lūisu Hamiltonu no "Mercedes".

"Domāju, ka es pats sev esmu lielākais konkurents," pirms treniņbraucieniem žurnālistiem sacīja Fetels. "Uzskatu, ka man ir lielisks spēkrats, kā arī visas iespējas pašam izcīnīt uzvaru. Skatos tikai uz sevi un savu komandu, nepievēršot uzmanību Hamiltonam un "Mercedes". Esmu pārliecināts, ka, koncentrējoties savam sniegumam, mums ir labas iespējas uzvarēt posmus un sakārtot lietas par labu "Ferrari" komandai."

Singapūras posmā pērn triumfēja Hamiltons, bet laikā no 2011. gada Fetels šajā etapā ir bijis labākais četras reizes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14. posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 256 punkti, kamēr 226 punkti ir Fetelam. Trešais ar 164 punktiem ir Fetela komandas biedrs Kimi Raikonens no Somijas, bet viņam ar 159 punktiem seko Hamiltona partneris Valteri Botass, kurš ir Raikonena tautietis. Pirmo sešinieku noslēdz "Red Bull" komandas biedri – nīderlandietis Makss Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuriem ir attiecīgi 130 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 415 punktiem ir "Mercedes", kamēr 25 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 248 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!