Foto: Policija
Vairāk nekā deviņus mēnešus pēc rezonansi izraisījušās Latvijas pilsoņa Mikus Alpa nāves Gērnsijas salā policija turpina mīklainā notikuma izmeklēšanu, vēsta vietējie mediji.

33 gadus vecā Alpa mirstīgās atliekas 8. janvārī tika atrastas viņa nodegušajā auto. Policija pagaidām nav publiskojusi pēdējo ekspertīžu secinājumus un noteikusi precīzu nāves cēloni, bet vēlreiz apstiprina līdz šim zināmo, klāsta portāls "itv.com".

  • sadegušajā automašīnā atrastās mirstīgās atliekas ir Mikus Alps
  • policijas saņemto vēstuli ir rakstījis pats Alps
  • sadegušajā automašīnā līdzās Alpam atrastas bises paliekas
  • Alps bija Ukrainas aizstāvju atbalstītājs un bija viesojies Ukrainā
  • policijai nav liecību, ka Alpa nāve būtu saistīta ar viņa aktivitātēm Ukrainā

Gērnsijas policijas priekšnieks Patriks Raiss, informējot par izmeklēšanas gaitu, norāda, ka likumsargiem ir zināms fakts, ka Alpa "Facebook" profils ir bijis aktīvs arī pēc mirstīgo atlieku atrašanas.

"Tas nav nekas neparasts, ka cilvēki citiem nodod savu sociālo mediju reģistrēšanās datus," viņa teikto citē portāls "Bailwick Express".

Policijas pārstāvis norāda, ka šī būs gara un sarežģīta izmeklēšana. Tās laikā ir veiktas sarežģītas ekspertīzes, kuras spēj veikt tikai ārpus salas esoši speciālisti, kas paildzina izmeklēšanas laiku, viņš skaidro.

"Pašlaik es nevaru atklāt šo ekspertīžu rezultātus, jo tie ir saistīti ar citām aktīvām izmeklēšanām," atklāja Raiss, turpinot, ka tas viss tiks darīts zināms pēc izmeklēšanas pabeigšanas.

Policijas šonedēļ sasauktā preses konference par jaunumiem izmeklēšanā seko nesen notikušai divu vīriešu notiesāšanai saistībā ar narkotiku un ieroču glabāšanu. Viens no tiem tika aizturēts pēc Alpa nāves, skaidro ""Bailwick Express".

"Delfi" jau ziņoja, ka Alpa viesošanos Ukrainā portālam apstiprināja brīvprātīgo bataljona komandieris.

Alps bijis zināms arī Latvijas Drošības policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!