Foto: DELFI

Sestdien, 15. septembrī, Biķernieku trase uzņem pasaules ("World RX") un Eiropas ("Euro RX") rallijkrosa čempionāta sacensības. Sacīkšu pirmajā diena tika aizvadītas pirmās kvalifikācijas kārtas, kurās par vietu finālā cīņu uzsāka četri Latvijas sportisti – Jānis Baumanis "Supercar" klasē pasaules čempionātā, abi titula pretendenti Eiropas vērtējumā Reinis Nitišs ("Supercar") un Artis Baumanis ("Super 1600") un Arnis Odiņš ("Euro RX", "Super 1600").

No mūsu braucējiem vislabāk veicās Reinim Nitišam, kurš ir līderis Eiropas "Supercar" klasē. "Otrajā kvalifikācijā satikāmies visi spēcīgākie braucēji, Sirils Reimons ļoti gribēja aizbraukt pirmais, nebremzēja pirms līkuma laicīgi, viņa mašīna sāka grizties man priekšā. Nogaidīju, plus nedaudz veiksme un aizbraucu kā pirmais," saka Reinis. "Varēju braukt savā tempā, bez kļūdām un uzvarēju! Svarīga uzvara psiholoģiskā ziņā."

Jānis Baumanis pēc divām kvalifikācijām ir izdevīgajā devītajā pozīcijā. " Skatoties rezultātu tabulā, pēc pirmās dienas devītā vieta. Varētu teikt, ka esmu ļoti priecīgs, negaidīju tādu rezultātu, jo pašam nelikās, ka tā diena tik labi aizvadīta," atzīst Jānis. "Mehāniķi ir atraduši kur bija vaina otrajā kvalifikācijā, un uz rītdienu būs novērsuši traucējošās skaņas, kas bija mašīnai. Neskatoties uz to, es domāju, ka diena ir izdevusies. Rītdien tikai uz priekšu!"

Eiropas "Super 1600" klase pirmajā sacensību dienā aizvadīja trīs kvalifikācijas, un Artis Baumanis ieņem ceturto vietu.

"Pēc pirmās dienas esam 4. vietā. Varējām būt augstāk, jo trešajā kvalifikācijā beidzot sanāca ļoti labs starts ar jauno automašīnu, bet saķēros ar komandas biedru pirmajā pagriezienā. Neveiksmīgi tas, ka es sagriezos pretējā virzienā, bet par laimi, nezaudēju īpaši daudz laika, un pēc tam spēju turpināt braukt," saka Artis."Varbūt pat tas palīdzēja iegūt pareizās emocijas un tad es izliku sevi visu trasē. Uzbraucu tā brauciena ātrāko apļa laiku. Tas ir devis mazu pārliecību, ka tomēr pabraukt var, tā ka galvu augšā un turpināsim rīt ar ceturto kvalifikāciju."

Par notiekošo Biķernieku trasē, padokā un tribīnēs visas dienas garumā ziņojām portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!