Foto: synottipvirsliga.lv
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas vienība RFS, kas iepriekš ilgu laiku atradās turnīra līderpozīcijās, šobrīd ir piedzīvojusi trīs neveiksmes pēc kārtas, kas sarežģījis vienības situāciju turnīra kopvērtējumā.

RFS pretinieku laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās "Liepājai"/"Mogo", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Skaistus vienīgos vārtus liepājnieku labā spēles izskaņā guva uz maiņu nākušais Raivis Andris Jurkovskis.

Spēles pirmajā puslaikā rezultātu neviena no komandām nespēja atklāt un vienmuļā cīņā tas palika nemainīgs līdz pat 85.minūtei, kad mača gaitu lauza Jurkovskis, kurš spēlē iesaistījās tikai 48.minūtē, nākot uz maiņu. Viņš aizskrēja vienatnē pret Latvijas nacionālās izlases trešo vārtsargu Kasparu Ikstenu un eleganti to pārmeta viņam pāri, neatstājot Ikstenam izredzes nosargāt vārtus neskartus.

Cīņas turpinājumā RFS tā arī nespēja atspēlēties un rezultātā tika piedzīvots zaudējums Liepājas komandai.

Tāpat "Liepāja"/"Mogo" rindās šajā cīņā galvenā trenera amatā debitēja skotu speciālists Gordons Jangs, kurš ir Latvijas izlases galvenā trenera Miksu Pātelainena asistents.

Treneru maiņa notika, jo Liepājas klubam neizdevās uzsākt pilnvērtīgu sadarbību ar argentīnieti Karlosu Dario Aurelio, kurš par liepājnieku galveno treneri tika apstiprināts augusta sākumā, amatā nomainot gruzīnu speciālistu Tamazu Pertiju. Argentīnietim ir Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) licence, taču tā nav derīga darbam Eiropā. Abas puses nevarēja vienoties, un Aurelio jau atrodas savā dzimtenē.

"Liepāja"/"Mogo" pēdējos sešos virslīgas mačos izcīnījusi divas uzvaras, reizi spēlējusi neizšķirti un trīs reizes zaudējusi, kamēr RFS, kas ilgi bija virslīgas līdere, ir trīd zaudējumu sērijā.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās reizi, kad maijā ar 5:3 viesos uzvarēja RFS, savukārt 14. kārtas atlikto maču abi klubi izspēlēs 3.oktobrī Rīgā.

Jau ziņots, ka "Riga" sestdien viesos ar rezultātu 3:1 pārspēja iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas "Spartaku". Savukārt "Jelgava" izbraukumā ar 4:1 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistus.

Rēķinot arī Latvijas kausa izcīņu "Riga" pašmāju turnīros nav zaudējusi jau 14 cīņās un šobrīd ir galvenā pretendente uz Latvijas čempionāta titulu.

Vēl sestdien pulksten 20 galvaspilsētā Daugavas stadionā "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) mērosies spēkiem ar "Ventspili".

Iepriekšējās spēles virslīgā tika aizvadītas 1.septembrī, pēc tam čempionātā iestājoties divu nedēļu pauzei, kuras laikā Latvijas izlase piedalījās UEFA Nāciju līgas D divīzijas turnīrā, savās mājās spēlējot neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet viesos ar 0:1 zaudējot Gruzijai.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 49 punktiem 21 spēlē ir "Riga", kamēr RFS ar 43 punktiem 20 mačos ir otrajā vietā. Trešā ar 40 punktiem 20 mačos ir "Ventspils", aiz labāko trijnieka ar 35 punktiem atrodas "Liepāja"/"Mogo", bet piektā ar 33 punktiem ir "Spartaks".

Savukārt 17 punktus 21 cīņā iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar diviem punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā ir studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!