Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas, tostarp VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā raidījumam pastāstīja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa, Sēlim piemērots aizdomās turamās personas statuss. Viņš tiek turēts aizdomās par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu. Sēlim piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums pildīt amata pienākumus.

Sēlis tika aizturēts savā darba vietā Rīgā.

"Panorāma", atsaucoties uz neoficiālo informāciju, ziņo, ka Sēlis, iespējams, aizturēts saistībā ar dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstīgu izlietojumu.

Savukārt otras aizdomās turamās personas vārds netiek atklāts, taču, kā liecina "Panorāmas" rīcībā esošā informācija, tas ir kāds vecākais inspektors.

Arī VUGD pārstāve Inta Palkavniece raidījumam apstiprināja aizturēšanas faktu un norādīja, ka abas personas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!