Foto: Publicitātes foto

Novembra izskaņā Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos Māra Martinsona jaunākā komēdija "Jaungada taksometrs", kurā galveno – taksista – lomu atveido dziedātājs Lauris Reiniks. Šonedēļ publiskots filmas video kaceklis.

Filmas tīzeris ir par taksometra šofera Andreja piedzīvojumiem Vecgada vakarā, kad automašīnas aizmugurējā sēdeklī nejauši atstāta Jaungada dāvana liek viņam atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kas tajā vakarā viesojusies viņa automašīnā. Šoferim katrā stāstā būs nozīmīga loma.

Jaunā spēlfilma "Jaungada taksometrs" ir romantiska komēdija – vēl nebijis kinodarbs režisora Martinsona radošajā biogrāfijā. Galvenās lomas filmā atveido Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare un vēl daudzi citi.

"Jā, es esmu dažāds. Strādājot, piemēram, ar izcilo aktrisi Kaori Momoi, kura ir sieviete ar izcilu humora izjūtu, mēs vienmēr centāmies filmēšanas laukumā saglabāt vieglu atmosfēru, kur vienmēr daudz jokojāmies savā starpā, lai arī cik nopietni nebūtu stāsti vai smaga epizode. Smiekli un jautrība bija neatņemama filmēšanas sastāvdaļa. Un tas savā ziņā arī mani aizveda līdz "Jaungada taksometram". Sapratu, ka ļoti vēlos, lai humors un labā noskaņa ir ne tikai aizkadrā. Tagad ir laiks to vieglo pozitīvismu ielikt arī kadrā un aiznest līdz katram cilvēkam, lai vairotu pasaulē pozitīvo un labo," tā Martinsons par savu jauno komēdiju.

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas "Nevajadzīgie ļaudis" (Lielais Kristaps / Labākā filma 2009), "Amaya", "Romeo n' Džuljeta", "Maģiskais kimono") un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija "Krukfilms" (Latvija). Filmas pirmizrāde Latvijas kinoteātros gaidāma 30. novembrī, to izplata "UzKino!"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!