Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas cīkstonis Habibs Nurmagomedovs sestdien cīņu šovā "Ultimate Fighting Championship 229" (UFC 229) pārspēja slaveno īru Konoru Makgregoru un izcīnīja čempionu titulu, bet uzreiz pēc uzvaras viņš sarīkoja milzu nekārtības.

Pirmajos raundos pārsvars ringā bija Krievijas cīkstonim, kurš bija ļoti uzvilcies. Cīņas laikā viņš pārmija vārdus gan ar Makgregoru, gan ar UFC prezidentu Denu Vaitu. Nurmagomedovs uzvaru nodrošināja ceturtajā raundā, kad viņš izkārtoja sev pozīciju žņaugšanas paņēmienam, kas viņam nodrošināja uzvaru.

Uzreiz pēc uzvaras Nurmagomedovs pārlēca pāri ringa žogam un metās virsū Makgregora komandai, bet viens no krieva komandas biedriem ieskrēja ringā un uzbruka īram. Pēc brīža apsargi nodrošināja kārtību, tomēr šis izgājiens neļāva Nurmagomedovam tikt pie čempionu jostas, jo Vaits to atteicās pasniegt ringā, lai neizprovocētu jaunas nekārtības.

"Šis bija skumjš vakars UFC," ESPN teica Vaits. "Habiba lēkšana pāri ringa žogam bija absurda. Viņš uzvarēja lieliskā cīņā, viņš cīnījās lieliski, viņš varēja saņemt savu jostu, kas nodrošinātu cieņu, bet tā vietā viņā sāka konfliktu ar Konora komandu."

"Atdotiet man jostu! Es uzvarēju!" pēc kautiņa atgriezies ringā, kliedza Nurmagomedovs. "Ja es kaut ko izdarīju nepareizi, lieciet mani cietumā! Vienkārši dodiet man jostu!"

Paredzams, ka Nurmagomedovam un viņa komandai tagad draud pamatīgas soda sankcijas par šo incidentu, iespējams, pat diskvalifikācija. Pēc mača tika arestēti trīs Krievijas cīkstoņa parstāvji, ieskaitot viņa menedžeri Rizvanu Magomedovu, bet divus vēlāk atbrīvoja, jo Makrgerors neesot vēlējies celt apsūdzību.

UFC prezidents Dana Vaits pēc tam preses konferencē atklāja, ka Nevadas štata Atlētu komisija izmeklēs Habiba Nurmagomedova uzvedību pēc cīņas.

"Nevadas štata Atlētu komisija visu ierakstījusi un tagad izmeklēs Habiba uzvedību. Ja viņam čempiona tituls tiktu iedots zālē, no līdzjutēju puses varēja sāksies kaut kas briesmīgs," viņš teica.

Nurmagomedoam izejot no zāles, Makgregora atbalstītāji viņam metuši ar dažādiem priekšmetiem, ziņo mediji.

Šī uzvara Nurmagomedovam ļāva aizstāvēt savu UFC čempionu jostu svaru kategorijā līdz 70,3 kilogramiem. Tagad krieva kontā ir 27 uzvaras 27 cīņās, savukārt Makgregors 25 cīņās ticis pie 21 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!