Foto: Shutterstock
Vasara ir visromantiskākā gada sezona, kuru daudzi pāri izvēlas par savu kāzu svinēšanas laiku. Ja drīz pats dosies pie altāra vai arī vēlies palīdzēt jaunajam pārim ar svinību dienas ziedu sarūpēšanu, ieskaties šajos noderīgajos padomos, kas palīdzēs labāk sagatavoties lielajam notikumam, neiztērējot kaudzi naudas.

1. Izvēlies ziedus, kas ir sezonā

Ja kāzu laiks noteikts augustā un līgavas pušķim vai galdu dekorēšanai gribēsi izmantot tādas pavasara puķes, piemēram, tulpes, tad jārēķinās ar papildus budžetu. Tādēļ ieteicams izvēlēties tos ziedus, kas tobrīd zied dārzos vai arī iegādājami salonos par adekvātām cenām. Vasaras vidū labi izskatīsies peonijas, vasaras beigās - dālijas un asteres. Pavasarī un ziemā izmanto karaliskās rozes vai vienkāršākus ziedus, kas tev pašam patīk vislabāk. Vienmēr vari jautāt padomu speciālistam ziedu salonā.

2. Nebaidies izmantot vienkāršākas puķes

Vasara ir laiks, kad mūsu dārzi ir pilni ar skaistiem un krāšņiem pašu audzētiem ziediem. Radi un draugi būs pagodināti un laimīgi dalīties ar tiem, lai sagatavotos kāzu svinībām. Pat līgavas kāzu pušķi var pagatavot no peonijām, hortenzijām un mazajām rozītēm. Lai radītu īpaši efektīgus ziedu kārtojumus, izmanto daudz zaļumu un vīteņaugu, jo tie piedod apjomu un padara kompozīcijas redzamākas.

3. Izvēlies savus mīļākos ziedus

Ieej savā dārzā vai vienkārši aizej uz tuvāko puķu tirgu un izvēlies ziedu, kas tev pašam vistuvāk pie sirds - nebaidies no neordināras izvēles, kā, piemēram, saulespuķēm. Vasarā gan līgavas pušķī, gan galda un telpu dekorācijās lieliski izskatīsies puķuzirnīši, kuru daudzkrāsainība un aromāts priecēs pat pret ziediem visvienaldzīgāko kāzu viesi. Tāpat atceries par to, ka viesi pēc ceremonijas oficiālās daļas sadāvinās daudz ziedu, kurus varēsi pārdomāti salikt iepriekš sagatavotās vāzēs un tādējādi izdekorēt svinību vietu. Starp citu, vari pieteikt viesiem dāvināt viena toņa ziedus vai kādas konkrētas puķes.

4. Pērc vairumā!

Ja vēlies dekorēt svinību vietu ar krāšņām ziedu kompozīcijām, padomā, kur ziedus varēsi iegādāties vairumā. Apzini tuvākās ziedu bāzes un iepazīsties ar to piedāvājumu. Ja nebūsi ieplānojis izmantot desmit dažādas puķes, tad noteikti varēsi izdarīt lielāku pasūtījumu un "nokaulēt" cenu, tādējādi ietaupot līdzekļus. Tāpat apjautājies paziņām, varbūt to vidū ir kāds, kas var palīdzēt ar florista zināšanām un dot savu ieguldījumu gan lielās dienas plānošanas procesā, gan plānu realizācijā.

5. Ļauj dabai runāt

Ja kāzas gatavojies svinēt tuvu dabai kādā viesu namā vai lauku īpašumā, nekautrējies dekorēšanai izmantot lauka puķes un savvaļas augus. Tie lieliski iederēsies kopējā noskaņā un papildinās viens otru. Dabas māte zina, kas piestāv konkrētajai sezonai, tāpēc nevajag baidīties doties pļavā un laukā un lūkoties pēc skaistākajām dabas veltēm - turklāt šādi ziedi būs svaigi un īpaši skaisti.

6. Pats sava pušķa "kalējs"

Ja esi ar ziediem uz "tu", tad laicīgi visu saplānojot un noorganizējot visus nepieciešamos izejmateriālus, gan līgavas pušķi, gan telpas dekoratīvos elementus vari sarūpēt pats. Internetā pieejami daudzi video un apraksti, kā pagatavot skaistus puķu pušķus un ziedu kompozīcijas. Skaties, mācies un iegaumē, un galvenais - ļauj vaļu fantāzijai un uzticies intuīcijai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!