Foto: F64

Pēc sestdien notikušajām 13. Saeimas vēlēšanām lielas pārdomas pārņēmušas mūziķi, partijas "KPV LV" biedru Andri Kiviču, kurš Rīgas sarakstā startēja ar devīto numuru. Vēlētāji viņu no partijas sarakstiem svītrojuši vairāk nekā 4000 reižu.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, Kivičs no vēlētājiem saņēmis 4307 svītrojumu un 5889 plusu. Pirmdien, 8. oktobrī, mūziķis "Facebook" uzrunājis savus sekotājus, prātojot, vai viņam ir vērts palikt partijas rindās.

"Un tagad ir jautājums – ja 4307 it kā savējie, šīs partijas idejas atbalstītāji (nevis politiskie konkurenti) nevēlas tevi redzēt Saeimā, vai ir jāpaliek šīs partijas rindās? Mīļie draugi, tā ir puse arēnas "Rīga"! Bet 5889 grib, lai tomēr darbojos. Ko darīt? Tāda 50/50 sajūta," vēstījis Kivičs.

Kiviča pārdomas izraisījušas plašu diskusiju un komentāru birumu. Savu kolēģi no mūzikas aprindām uzmundrināt steidzis grupas "Dzelzs vilks" bundzinieks Mārcis Judzis, norādot, ka, "ja tavā sirdī ir "KPV LV", tad tādas domas pat nevar pieļaut". Tāpat arī viņš mudinājis Andri nekreņķēties par mīnusiem un nekāpt debesīs plusiņu dēļ, kā arī piebildis, ka "tev viss ir balansā".

Savukārt Kivičs skaidrojis, ka izmainījis teju visu savu dzīvi, lai kaldinātu politiķa karjeru. "Es pilnībā izmainīju savu dzīvi, kapitāli ieguldījos tajā. Bet man nav problēmu paiet malā, es nedomāju, ka es esmu baigi neaizstājams," prātojis Kivičs.

Mūziķa Ainara Virgas sieva Anija Virga komentāros paudusi viedokli, ka daudzie svītrojumi, iespējams, saņemti Andra skandalozās pagātnes dēļ, kas plaši atspoguļota dzeltenajā presē. "Bet man pašai personīgi patika un uzskatu, ka tas bija drosmīgi un pareizi tev iet politikā," norādījusi Anija. Viņas viedoklim piekritusi arī dietoloģe Lolita Neimane, kura atzinusi, ka Kivičam ielikusi plusiņu.

Kiviču uzmundrinājis arī viņa partijas līderis Aldis Gobzems. "Tev ir jāpaliek! Ja tu zinātu, cik daudziem es nepatiku!" norādījis Gobzems.

Daudzi mudinājuši Kiviču nestrebt karstu un kārtīgi pārdomāt savas tālākās gaitas politikā. Savukārt daži arī norādījuši uz Andra pieļautajām kļūdām pret vēlētājiem.

"Tava kļūda bija, ka, intervējot savus kolēģus, nebeidzi uzkrītoši žļembāt gumiju, kaut potenciālie vēlētāji aizrādīja, lai tā nedari. Tu vienkārši viņiem "uzžļembāji", tādēļ tāds iznākums. Pietrūkst ētiskuma! Paldies, ja saprati," norādījis kāds Andris.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!