Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viesuļvētras "Maikls" centrs trešdienas pēcpusdienā pēc vietējā laika (trešdienas vakarā pēc Latvijas laika) sasniedzis ASV Floridas štatu, kur vētrā gājis bojā viens cilvēks un desmitiem tūkstoši cilvēku nav pakļāvušies varasiestāžu prasībai evakuēties, paziņojušas amatpersonas.

Rīkojums evakuēties Floridā tika dots apmēram 370 000 cilvēku, tomēr pagaidām varasiestādēm nav zināms, cik daudzi šo rīkojumu izpildījuši, bet cik palikuši mājās, pakļaujot savu dzīvību riskam.

"Mani māc nāves bailes par cilvēkiem, kas izlēma neevakuēties. Šī ir šausmīga vētra," telekanālam CNN sacīja Floridas gubernators Riks Skots, piebilstot, ka gaidāmi "neiedomājami postījumi". Viņš brīdināja tos, kas palikuši mājās, tās vairs neatstāt.

Floridā vētrā gājis bojā viens cilvēks, vairākās apdzīvotajās vietās applūdušas ielas un nodarīti postījumi ēkām. Bez elektroapgādes palikuši apmēram 380 000 cilvēku.

Viesuļvētras centram sasniedzot Floridu, "Maikls" bija ceturtās kategorijas vētra. Vēlāk viesuļvētras centrs sasniedza Džordžiju, un tad "Maikla" spēks bija samazinājies līdz trešajai kategorijai. No Džordžijas viesuļvētras centrs virzās uz Alabamu.

ASV prezidents Donalds Tramps izsludinājis Floridā, Alabamā un Džordžijā ārkārtas stāvokli, kas dos iespēju šiem štatiem izmantot federālo palīdzības fondu līdzekļus un saņemt atbalstu no Federālās ārkārtas situāciju pārvaldes (FEMA).

Viesuļvētras "Maikls" postījumi Panamasitijā, Floridā, un tās apkārtnē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!