Foto: AP/Scanpix
Latvijas jaunā tenisiste Daniela Vismane ceturtdien traumas dēļ neaizvadīs Jaunatnes Olimpiādes ceturtdaļfināla maču, tādējādi izstājoties no turnīra.

Kā, atsaucoties uz Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls "lsm.lv", Vismane, iesildoties spēlei, uzskrēja laukuma apmalei un savainoja kāju. Uzreiz neesot bijis zināms, cik nopietna ir sportistes trauma, bet sākt spēli viņa nevarēja.

Līdz ar to, viņas pretiniece ceturtdaļfinālā Sjiņjui Vana no Ķīnas automātiski sasniedza sacensību pusfinālu.

Vismane šobrīd junioru rangā ir 50.vietā, bet profesionāļu konkurencē viņa ir ranga 565.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Vismane pirmās kārtas spēlē ar 7-5, 6-2 uzvarēja Eņšuo Lianu no Taivānas, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet pasaules rangā juniorēm viņa ir augstajā trešajā pozīcijā, savukārt profesionāļu rangā atrodama 277.vietā. Tikmēr otrajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-2 sagrāva Īrijas pārstāvi Džordžiju Dramiju, kura starp junioriem ir 40.pozīcijā, bet lielajā rangā nav atrodama.

Tikmēr Latvijas peldētājas Ieva Maļuka un Arīna Baikova nekvalificējās pusfinālam 50 metros brīvajā stilā.

Priekšsacīkstēs viņas startēja vienā peldējumā, Maļukai distanci veicot 26,80 sekundēs, bet Baikovai - 27,22 sekundēs. Abas sportistes šajā peldējumā ieņēma pēdējās divas vietas.

Maļuka ar savu rezultātu izcīnīja 20.vietu, bet Baikova bija 30.pozīcijā 53 peldētāju konkurencē. Pusfinālā iekļuva 16 labāko rezultātu īpašnieces.

Latviju trešajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāv 19 sportisti, kuri piedalīsies deviņu sporta veidu desmit disciplīnās.

Pirmās Jaunatnes olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem II Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Aļona Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!