Foto: Publicitātes foto
Ar svinīgu pasākumu Latvijā oficiāli tika prezentēts jaunais "MAN TGE" mikroautobuss "MAN Truck & Bus" servisa centrā "Avar Auto" Jaunmārupē.

Pasākuma ietvaros klientiem bija iespēja pirmoreiz Latvijā klātienē apskatīt "MAN TGE" modeļa pasažieru versiju, kas nesen tika prezentēta komerctansporta starptautiskajā izstādē Hannoverē, un kravas furgonu ar iebūvētu "Polyvan" izotermisko paneļu izolāciju un "Carrier" aukstuma iekārtu.

Viesus izklaidēja aktieris un režisors Intars Rešetins, bet par muzikālo programmu rūpējās mūziķis Kristaps Cukurs. Tāpat netrūka arī citas aktivitātes, piemēram, apmeklētāji varēja sevi iemūžināt uz "TGE" foto fona, iejūtoties īsta profesionāļa tēlā. Noslēgumā visi tika cienāti ar svētku torti un aicināti veikt testa braucienu.

Jaunajam "TGE" mikroautobusam ir trīs virsbūves garumi no 5986 līdz 7391 mm un augstums no 2355 mm līdz 2835 mm. Izmantojot papildu sakabes ierīci, ir iespējams transportēt līdz pat 3,5 tonnām. Tā pieļaujamais kopējais svars ir 5,5 tonnasm bet maksimālā kravas telpas ietilpība ir līdz 18,4 m3.

"MAN TGE" mikroautobusu darbina divlitru dīzeļdzinējs, kas attīsta 177 ZS jaudu. Motoru iespējas sajūgt vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Turklāt klientu izvēlei tiek piedāvāta priekšējo, aizmugurējo vai visu riteņu piedziņa.

Jaunajam mikroautobusam pieejamas dažādas drošības un asistējošās sistēmas, piemēram, sakabes manevrēšanas asistents "Trailer Assist", sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma "Front Assist", braukšanas joslu maiņas asistents "Side Assist", kā aŗi paralēlās un perpendikulārās novietošanas asistents "Park Assist".

Jaunā TGE bāzes versijas cena ir 24 000 eiro (ar iekļautu avārijas bremzēšanas palīgsistēmu (EBA), sānu vēja asistents, elektriski vadāmiem kabīnes stiklu pacēlājiem, LED apgaismojumu kravas nodalījumā, atdalošu starpsienu, sānu slīddurvīm labajā pusē un citu transportlīdzekļa lietotājam svarīgu aprīkojumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!