Foto: Publicitātes foto
Dzīvžogs ir izplatīts veids, kā nodrošināt privātumu un pasargāt piemājas teritoriju no pārāk ieinteresētiem skatieniem. Dzīvžogs vienmēr izskatās labi, tas vienmēr ir dzīvi zaļš vai pat krāsains, un atkarībā no augu sugas dzīvžoga formu, augstumu un platumu iespējams mainīt.

Dzīvžogu ierīkojot, jābūt skaidrībai, kāda būs tā galvenā funkcija – vai tas būs dzīvā barjera, žogs, vēja, putekļu aizsargjosla vai skaņas izolācija. Vai varbūt dārza pārdales josla. Tomēr neatkarīgi no tā, kādu dzīvžoga veidu jūs izvēlaties, skaidrs ir viens, ka šī zaļā rota visu laiku prasīs saimnieka rūpes un uzmanību. Lai dzīvžogs augtu un priecētu visā savā krāšņumā, ļoti svarīga ir pareiza un rūpīga tā mēslošana, kā arī ikgadēja apgriešana, jo īpaši – cērpamiem dzīvžogiem. Arī brīvi augošajiem dzīvžogiem ir regulāri jāveic atjaunojošā apgriešana, izgriežot vecos, nokaltušos, slimos un bojātos zarus. Prasmīgākie daiļdārznieki zina, cik lielas mokas var sagādāt dzīvžoga kopšana ar rokām, tāpēc bez atbilstoša, dzīvžogam piemērota darbarīka šo darbu nemaz nesāk.

Makita akumulatora dzīvžoga šķēres DUH651z ir speciāli radītas dzīvžoga kopšanai, ļaujot maksimāli brīvi un viegli darboties. Lai gan šķiet, ka dzīvžoga šķēres var radīt lielu troksni, modelis DUH651z ir neticami kluss. Ar to ir patīkami strādāt, tas netraucē kaimiņus. Papildu priekšrocība šim instrumentam ir aizmugurējais rokturis, kuru var pagriezt uz abām pusēm, atvieglojot griešanu dažādās plaknēs. Šīs dzīvžogu šķēres griež pat 1,8 cm resnus zarus un tās asmens ir 65 cm garš, ar to viegli viedot līdzenas griezuma plaknes. Tāpat kā Makita akumulatora ķēdes zāģis, arī dzīvžoga šķēres ir aprīkotas ar XPT tehnoloģiju, kas ļauj turpināt strādāt, kad līst smalks lietus vai arī dzīvžogs ir slapjš. Svarīgi, ka akumulatora dzīvžoga šķēres var izmantot visiem dzīvžogu veidiem – gan lapkoku, gan mūžzaļajiem, gan arī citu krūmu un koku apgriešanai.

Akumulatora dzīvžoga šķēres, tāpat kā visi Makita akumulatora darbarīki, tiek darbinātas ar divām 18 V baterijām, kuras var viegli uzlādēt. Un, protams, akumulatoru var izmantot arī citiem Makita bezvada instrumentiem.

Vairāk informācijas par Makita dārza instrumentiem atradīsiet www.makita.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!