Foto: Publicitātes foto
Lai gan šķiet, ka dārzā visvairāk darba ir tieši pavasarī un vasarā, tas tomēr ir maldīgs priekšstats, jo krāšņajā rudenī ir ne tikai jānovāc raža, bet arī jāpaspēj paveikt vairāki nozīmīgi darbi, lai sagatavotu dārzu ziemai un nākamajam pavasarim.

Oktobris ir ideāls laiks rudens darbiem, kas ir pat krietni svarīgāki par vasarā veicamajiem, jo tas, kā sagatavosim dārzu pārziemošanai, noteiks ražu nākamajā gadā. Svarīgi ir arī sakopt dārzu, padarot to pievilcīgu gada aukstākajā periodā un atvieglojot darbus pavasarī. Novākt visus noziedējušos augus, nopļaut mauriņu, izgriezt visus vecos un liekos zarus no krūmiem un augļkokiem, lai pavasarī jaunie dzinumi būtu kuplāki – tās ir tikai dažas no aktivitātēm, kas jāpaveic. Kad lapas augļkokiem ir nobirušas, skaidrāk redzams arī izgriežamo zaru apjoms, ar kuru būs jātiek galā. Bojātos un vājos zarus augļkokiem, kā arī zarus, kas jāizgriež koka vainaga veidošanai un gaismas caurlaidībai, var griezt līdz vēlam rudenim, arī ziemā, tikai tam ir pienācīgi jāsagatojas.

Ir nepieciešams aprīkojums, lai šis nozīmīgais darbs tiktu paveikts kvalitatīvi, nenodarot augļkokam pāri un ļaujot tam sadziedēt brūces pēc zaru izzāģēšanas. Diemžēl šie laikietilpīgie darbi, kuros nepieciešams izmantot zāģi, dažkārt ir kaitinoši un fiziski nav viegli, jo jātiek klāt grūti pieejamām vietām. Instrumentu ražotājs Makita piedāvā risinājumu, kas būtiski atvieglo zaru izzāģēšanu dārzā. Akumulatora ķēdes zāģis DUC254z šajā ziņā ir lielisks palīgs, jo tas strādā ar 18 V akumulatoru, kas ir ērti uzlādējams, turklāt zāģis patiešām ir viegls – nav nepieciešamas abas rokas, lai to noturētu. Tas atvieglo darbu, nodrošinot maksimālu kustības brīvību. Iespējams, Makita DUC254z ir viens no vieglākajiem akumulatora ķēdes zāģiem. Pateicoties XPT tehnoloģijai, kas aizsargā instrumentu no ūdens un putekļiem, ar to iespējams strādāt pat ļoti mitrās vai putekļainās vietās. Turklāt akumulatora zāģis ir ļoti kluss, un tas ir svarīgi attiecībās ar kaimiņiem.

Makita akumulatora ķēdes zāģis DUC254z ir pielietojams galvenokārt koku zaru izzāģēšanai vai kā palīgs citos saimnieciskos darbos. Lietotāji ar iztēli un radošām vēlmēm zāģi var izmantot arī kokgriezumu un koka skulptūru veidošanai! Tas noteikti būtu skaists papildinājums sakoptā dārzā, iepriecinot gan lielos, gan mazos ģimenes locekļus. Papildu ieguvums šim Makita instrumentam – arī ķēdes zāģa akumulatoru var izmantot citiem Makita darbarīkiem. Ērti, vai ne?

Vairāk informācijas par Makita dārza instrumentiem atradīsiet www.makita.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!