Foto: Shutterstock
Latvijas kalnu slēpotāji Žaks Gedra un Evelīna Gasūna trešdien Lietuvā slēgtajā "Snow Arena" hallē izcīnīja uzvaras Baltijas kausa sacensībās slalomā, kas bija sezonas pirmais posms.

Gedra vīru sacensībās bija ātrākais visos trijos braucienos, kas viņam summā ļāva ieņemt pirmo vietu. Otrais bija baltkrievs Jurijs Daņiločkins, kurš atpalika par 1,89 sekundēm, bet trešajā vietā ierindojās Miks Zvejnieks, kurš zaudēja 2,19 sekundes.

Par savu sniegumu Gedra saņēma 40,00 FIS punktus, bet M.Zvejnieks tika pie 40,91 FIS raudzes punkta.

Savukārt dāmām uzvarēja Gasūna, kura uzrādīja ātrākos laikus pirmajā un trešajā braucienā, kamēr otrajā dalīja pirmo vietu ar Agnesi Āboltiņu. Tieši Āboltiņa ieņēma otro vietu, atpaliekot par 0,53 sekundēm, kamēr trešā bija Baltkrievijas pārstāve Marija Škanova, kura zaudēja 1,11 sekundes.

Gasūna šajās sacensības nopelnīja 41,44 FIS punktus, bet Āboltiņai bija 46,26 FIS punkti.

Baltijas kausa pirmā posma turpinājumā ceturtdien elites sportisti vēlreiz sacentīsies slalomā, kā arī paralēlajā slalomā.

Pērn pie uzvarām elites grupā vīriešiem tika brāļi Kristaps un Miks Zvejnieki, kamēr starp dāmām abas dienas ātrākā bija Evelīna Gasūna.

Baltijas kausa atklāšanas posms jau piekto gadu tiek aizvadīts "Snow Arena" hallē, un jau ceturto gadu tas ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensību statusā. Tiesa, trešdien notikušās sacensības bija FIS sākuma līmeņa (ENL) mači.

Otrs Baltijas kausa posms norisināsies Siguldā no 28.februāra līdz 3.martam, kamēr sezona noslēgsies Somijas kalnu kūrortā Pihē, kur no 11.līdz 23.martam notiks ne tikai Baltijas kausa pēdējais posms, bet arī Latvijas čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!