Foto: Publicitātes foto
Eiropas kausu jauno sezonu ar uzvarām iesākuši ārzemju klubi, kuros spēlē un kurus trenē Latvijas pārstāvji, informē Latvijas Voljebola federācija (LVF).

Piecos setos sezonas pirmajā Eiropas kausu spēlē izdevās uzvarēt gan triju Latvijas volejbolistu pārstāvētajai "PSVBG Salzburg" CEV Izaicinājuma kausā, gan Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas "Barkom – Kažaņi" CEV kausā.

Ļvivā CEV kausa 1/32 fināla spēli pret Lozannas volejbolistiem Uģa Krastiņa trenētā "Barkom – Kažaņi" uzsāka pārliecinoši, uzvarot pirmajos divos setos ar 25:16 un 25:21. Abu setu scenārijs bija līdzīgs – pēc līdzīgas spēkošanās seta sākumā mājinieki "ieslēdza" viesiem nesasniedzamus ātrumus.

Trešajā setā notika lūzums, ko sekmēja ukraiņu kluba kapteiņa Jevheņija Kisiļuka gūtais savainojums. Ļvivieši panāca 2:0, 6:1 un 9:4, tad šveicieši rezultātu izlīdzināja (13:13), tomēr mājinieki guva četrus punktus pēc kārtas (18:14), atgūdami drošu vadību. Kad rezultāts bija 19:15 un jau sataustāma bija uzvara trijos setos, traumu guva Kisiļuks, un mājinieku spēle pajuka. Nākamos divus setus jau uzvarēja viesi. Viņi bija vadībā arī izšķirošajā setā ar 4:1, taču Ukrainas klubs atrada spēkus izlīdzināt rezultātu un uzvarēt ar 3:2.

Rezultatīvākais Krastiņa vadītajā komandā ar 17 punktiem bija Oļehs Ševčenko, 16 punkti Jurijam Semeņukam, 12 – Oleksandram Hladenko. Viesu rindās izcilu spēli aizvadīja Adriens, gūstot 28 punktus un uzbrūkot ar 65% precizitāti. 16 punkti Jonasam Kvalenam, 12 – Matiasam Montavonam. Atbildes spēle 14. novembrī Lozannā.

CEV Izaicinājuma kausā Zalcburgā mājinieces "PSVBG Salzburg" volejbolistes kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā ilgāku laiku atradās iedzinēju lomā, taču spēja uzvarēt Liberecas "Duklu" gan ceturtā seta galotnē, gan izšķirošajā setā – 3:2.

Mājinieču rindās atzīstami darbojās trīs Latvijas spēlētājas — kopā ar Peidžu Hilu par komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Annija Āboliņa, gūstot 20 punktus, no tiem piecus ar bloku un vienu – ar netveramu servi. Komandas kapteine Ingrīda Zauere sakrāja sešus punktus (trīs – ar bloku un vienu – ar eisu), bet cēlāja Inese Raciņa tika pie diviem punktiem par neatvairāmām servēm. Pretinieču rindās 21 punktu guva Nikola Pistelakova. Atbildes spēle 13. novembrī Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!