Foto: DELFI

Latvijas smagā svara bokseris Mairis Briedis svētdien agri no rīta uzsāks savu otro sezonu Pasaules boksa supersērijā (WBSS), ceturtdaļfinālā tiekoties ar Vācijas bokseri Noelu Gevoru, kurš šajā sporta veidā pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

Briedis un Gevors nepilnus desmit tūkstošus skatītāju ietilpīgajā UIC paviljonā Čikāgā ringā dosies svētdien pulksten 5:00 no rīta pēc Latvijas laika. Pirms tam citā ceturtdaļfinālā ringā dosies Kšištofs Glovackis un Maksims Vlasovs. Abu šo dueļu uzvarētāji tiksies pusfinālā. WBSS otrā pusfinālā jau iekļuvuši amerikānis Endrū Tabiti un kubietis Juniers Dortikoss.

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē sekos līdzi visiem lielajiem boksa notikumiem naktī uz svētdienu. Vispirms pusnaktī sekosim līdzi visu prestižo boksa organizāciju čempiona jostu īpašnieka Oleksandra Usika un brita Tonija Beljū cīņai, bet no pulksten 3:00 aprakstīsim arī WBSS ceturtdaļfinālu cīņas.

Briedis šai cīņai gatavojās Dmitrija Šiholaja un Viktora Jaroščuka vadībā. Ar Šiholaju Latvijas labākais bokseris gatavojās savai otrajai cīņai, bet Jaroščuks tika piesaistīts pirms gaidāmā dueļa. Šoreiz Briedis pirms cīņas medijos un publiskos pasākumos nebija redzams pārāk bieži, jo vēlējās pilnībā koncentrēties jaunajai sezonai WBSS.


Latvietis pats uzskata, ka šī viņam ir otrā iespēja, lai izcīnītu Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, un viņš atkal uz Latviju vēlas atvest pasaules čempionu jostas. Viņa pirmais mēģinājums triumfēt šajā turnīrā beidzās pēc zaudējuma fantastiskajā cīņā Oleksandram Usikam. Šoreiz latvietim liels izaicinājums esot aklimatizācija uz Čikāgas laika zonu. Sarunā ar medijiem pirms cīņas viņš neslēpa, ka nezina, kā ķermenis reaģēs uz šīm izmaiņām. Šiholajs bija apmierināts ar paveikto treniņnometnē, jo tika paveikts liels darba apjoms. Briedis centīsies izmantot savus trumpjus un pārsteigt pretinieku no Vācijas.

Briedis tiek uzskatīts par diezgan pārliecinošu cīņas favorītu, tomēr Gevors esot ļoti talantīgs un mērķtiecīgs bokseris. Viņš ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jaunatnes čempions un pašreizējais "WBO International" čempions. Vienīgais zaudējums piedzīvots pret bijušo IBF un WBC čempionu Kšištofu Vlodarčiku no Polijas, turklāt šis zaudējums piedzīvots ar dalītu tiesnešu lēmumu. 28 gadus vecajam Gevoram tiek prognozēta spoža nākotne boksā, un ringā viņš izceļas ar savu prātu, ātrumu, kāju darbību un spēju noslēgt cīņu ar vienu sitienu.

Pirms cīņas Gevors slavēja Briedi, sakot, ka viņš ir spēcīgs bokseris ar labu sitienu, taču sevi Vācijas pārstāvis nosauca par gudrāku iekš ringa. Preses konferencē Briedis uz to atbildēja, ka viņa pretinieks zina vairāk valodu, tāpēc sevi var saukt par gudrāku, bet boksā viss esot citādāk. Tā bija vienīgā vārdu apmaiņa starp abiem bokseriem, Briedis bija ierasti ieturēts un neizcēlās ar asiem izteikumiem.

Gevors 21 no savām 24 cīņām aizvadījis Vācijā, kur viņam bijis izteikts mājas sienu atbalsts. Savu vienīgo zaudējumu viņš piedzīvoja Vlodarčika dzimtenē Polijā. Savukārt Briedis savā karjerā cīnījies dažādu valstu arēnās, tostarp arī ASV, kad 2013. gadā viņš pieveica Džonatanu Feltonu.

Gevors savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, un aizvadīto gadu veltīja ne tikai boksa treniņiem, bet arī studijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!