Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Lielbritānijas pilsētā Mančestrā nokautēja mājinieku Toniju Beljū un aizstāvēja visas savas četras prestižās čempionu jostas.

Līdz ar to Usika īpašumā palika Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas, kuras viņš izcīnīja Pasaules boksa supersērijas pirmajā sezonā.

Cīņa abu bokseru izpildījumā iesākās ļoti piesardzīgi, bet ar katru nākamo raundu Usika pārsvars ringā pieauga. Beljū meklēja pretuzbrukuma iespējas no aizsardzības, savukārt Usikam izdevās labas sitienu kombinācijas, viņš vairākas reizes iedzina pretinieku stūrī. Astotajā raundā ukrainim jau pirmajā uzbrukumā izdevās satricināt Beljū, bet mirkli vēlāk Usiks izmantoja iespēju izdarīt brīvu sitienu kombināciju, kuru noslēdza ar precīzu trāpījumu ar kreiso roku pa zodu, nokautējot britu bokseri.

Usikam šī bija 16. uzvara 16 karjeras cīņās, kā arī 12. nokauts. Beljū savā 34. karjeras cīņā piedzīvoja trešo zaudējumu. Viņam iepriekš izdevies 20 uzvaras izcīnīt ar nokautu.

"Mēģināju darīt visu, ko spēju. Usiks ir lielisks bokseris un īsts čempions. Viņš mani uzvarēja visos aspektos, un man nav attaisnojumu. Aleksandr, tu esi lielisks bokseris un labākais, pret ko esmu cīnījies," uzreiz pēc cīņas sacīja Beljū.

Usiks pēc cīņas uzsvēra, ka viņam šis bijis smags gads, un viņš lūko kārtīgi atpūsties. Pagaidām par nākotni viņš nevēlas runāt, taču, visticamāk, viņš pārcelsies uz supersmago svara kategoriju. Savukārt, runājot par šo cīņu, Usiks norādīja, ka ringā viss noticis "vienos vārtos".

"Labi čempioni rodas tikai cīņās pret labiem pretiniekiem. Zināju, ka viņš nāks virsū, jo viņam nebija ko zaudēt," sacīja Usiks.

Ar šo cīņu 35 gadus vecais Beljū noslēdza savu karjeru.

Šo cīņu portāls "Delfi" aprakstīja teksta tiešraidē, kas veltīta Maira Brieža un Noela Gevora boksa mačam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!