Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas eksklāva Kaļiņingradas galvenās pilsētas mērs, tiekoties ar kāda mikrorajona iedzīvotājiem, asi reaģējis uz prasību baznīcas vietā celt jaunu poliklīniku, iesakot vairāk domāt par dvēseli, vēsta vietējais portāls "NewKaliningrad.ru".

Sarunas laikā ar Kaļiņingradas galvu Aleksandru Jarošuku (attēlā pa labi) jaunā mikrorajona iedzīvotāji aicinājuši amatpersonu rūpēties, lai pilsētniekiem būtu pieejama visa nepieciešamā infrastruktūra – tiktu uzceltas skolas, aptieka, veikali un poliklīnika.

"Bet kas tā par norobežoto vietu? Tur cels poliklīniku," pajautājis kāds iedzīvotājs. Uz to mērs atbildējis, ka tur tiek būvēta pareizticīgo baznīca, bet poliklīnikas jautājums nav municipalitātes kompetencē.

"Par daudz jau to baznīcu. Lai Baznīca mums poliklīniku uzceļ. Mēs pie viņiem ejam, viņi ir humāni. Nu tad lai ceļ, bet baznīcu mēs paši atradīsim," medijs citē sašutušos iedzīvotājus.

"Jūs te izbeidziet, par daudz! Domājiet par savu dvēseli," atbildējis Jarošuks.

Kaļiņingradā saskaņā ar pilsētas vadības datiem darbojas 95 reliģiskās organizācijas, ziņo "Novaja Gazeta". Pilsētas medicīnas portālā norādītas 21 poliklīnikas koordinātes.

Tikmēr "NewKaliningrad" norāda, ka pilsētas kungi jau ne reizi vien sprieduši, ka Kaļiņingradā ir nepieciešamas trīs jaunas poliklīnikas, taču to celtniecību apgrūtina blīvā dzīvojamo ēku apbūve un nav atradušies piemēroti zemes gabali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!