Eirovīzijas Dziesmu konkursa laika Rīgā no 21.maija līdz 24.maijam notiks vairāki muzikāli pasākumi ar vienotu nosaukumu "Eiropols Rīga", informēja "Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" preses vadītāja Ingrīda Šmite.
Kā informēja Šmite, šie pasākumi ļaušot rīdziniekiem un pilsētas viesiem gūt ieskatu šobrīd populārajā latviešu mūzikā. Svētku mākslinieciskā programma ietvers visdažādākos muzikālos žanrus - popmūziku, roku, šlāgeri, tautas mūziku un salonmūziku.

Ieskats populārajā latviešu mūzikā sasauksies ar Eirovīzijas dziesmu konkursa māksliniecisko ievirzi - tautai tuvas, viegli saprotamas melodijas, kurās saglabāts arī nacionālais akcents.

"Eiropols - Rīga" pasākumu norises vietas būs Vecrīgā - Līvu laukums, Doma laukums un 11.novembra krastmala. Katra norises vieta pārstāvēs noteiktu mūzikas virzienu. Līvu laukumā būs tautas mūzika un šlāgermūzika, Doma laukumā - džezs un blūzs, bet Krastmalas vakara programmā - popmūzika un roks. Norises vietās būs izvietoti videoekrāni, kas ļaus klātesošajiem sekot programmai uz skatuves visu vakaru un vērot Svētku kulmināciju - Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla tiešraidi.

21.maijā plkst.20 Kronvalda parkā pie Rīgas Kongresu nama notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas delegācijas un trio "F.L.Y." albuma "Never look back" prezentācijas koncerts. Piedalīsies "F.L.Y." un viesi no Polijas, Beļģijas, Islandes, Zviedrijas, Anglijas, Igaunijas, Spānijas, Nīderlandes un Krievijas.

Līvu laukumā programma norisināsies trīs dienas - 22. un 23.maijā no plkst.19 līdz plkst.23, bet 24.maijā no plkst.12 līdz 0.30. Līvu laukuma programmas agrie vakari tiks veltīti tautas mūzikai. Šlāgermūzikai veltītie vēlie vakari dos iespēju dziedāt līdzi ikvienam zināmām melodijām, dejot valsi vai vienkārši dungot līdzi tādiem māksliniekiem kā Harijs Spanovskis, grupa "Apvedceļš", Normunds Rutulis, grupa "Kaimiņi", Andris Daņiļenko, grupa "Lauku Muzikanti" u.c.

Doma laukuma skatuves programmas mērķis būs sniegt ieskatu pasaules populārās mūzikas klasikā. Programmā tiks iekļautas visā pasaulē populāras melodijas, dziesmas, piemēram, klasiskā "bossa nova" melodija "Girl From Ipanema" vai džeziskā "Diamonds Are The Girls Best Friends". Doma laukumā uzstāsies sevi un savu talantu pierādījuši profesionāļi - Viļņa Kundrāta kvartets, R.Ašmaņa Bigbends, Laimis Rācenājs, "Time After Time", Rīgas Saksofonu kvartets, u.c. Pauzes starp mūziķu priekšnesumiem aizpildīs pieskaņota fona mūzika.

Doma laukumā programma norisināsies trīs dienas - 22.maijā no plkst.19 līdz plkst.23, 23.maijā no plkst.20.30 līdz plkst.23, bet 24.maijā no plkst.12 līdz plkst.0.30. Laukumā novietotais ekrāns 24.maija vakarā nodrošinās iespēju vērot Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu turpat Vecrīgas sirdī - Doma laukumā.

Savukārt 24.maijā 11.novembra krastmalā izklaides visas dienas garumā notiks tradicionālajā, pasākumiem atvēlētajā krastmalas teritorijā no Akmens līdz Vanšu tiltam, kur atradīsies divas skatuves - viena pie Akmens tilta, otra - pie Prezidentes pils.

Krastmalas Mazā skatuve pie Akmens tilta darbosies no plkst.12 līdz plkst.18. Rīta un agrās pēcpusdienas stundas tiks veltītas bērnu programmai. Tas būs bērnu popmūzikas festivāls ar vairāku bērnu popgrupu piedalīšanos. Dienas vidū ikviens varēs pievienoties kopdziedāšanai un pēc tam arī kopā padejot - tās dejas, ko dejo dažādās Eiropas valstīs, it īpaši Eirovīzijas konkursā pārstāvētajās.

Lielā skatuve sāks skanēt no plkst.18. Ikviens, kas atradīsies krastmalā, vārēs justies tieši iesaistīts konkursa tiešraidē, jo Eirovīzijas dziesmu konkursa laikā notiks vairākkārtēja pieslēgšanās krastmalai.

Muzikālajā programmā būs iekļauti dažādus muzikālos stilus pārstāvošas grupas un izpildītāji, kas ir tuvas visu vecumu auditorijai. Te būs vieta gan popmūzikai, gan "hip - hop", gan rokmūzikai. Piedalīties aicināti mūziķi - "The Hobos", "Linga", Ance Krauze, "Dzelzs Vilks", Ladybird, kuri ir Latvijā populāri un iemīļoti mākslinieki.

No plkst.21.15 līdz plkst.22 uz krastmalas Lielās skatuves būs īpaša programma ar Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases finālistu Tatjanas Timčukas, Andra Ābelītes, Ivo Fomina un Tomasa Kleina un Madaras Celmas piedalīšanos. Tās būs 45 minūtes, kas prezentēs Latviju kā vienu no Eirovīzijas dalībniecēm.

Šo programmu varēs uzskatīt par Eirovīzijas fināla koncerta iesildošo daļu. Savukārt no plkst.22, kad sāksies Eirovīzijas fināla koncerta pārraide, tāpat kā visās citās "Eiropola -Rīga" norises vietās, videoekrānos varēs vērot tiešraidi no "Skonto" halles.

$middleRegion = 449; include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!