Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" vadība apliecinājusi gatavību veidot Rīgas lidostā aviokompānijas bāzi un lidmašīnu servisa centru, kā arī līdz 2010.gadam palielināt Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaitu līdz 6 miljoniem pasažieru gadā piedāvājot lidojumus 40 līdz 50 maršrutos.
Šādu apņemšanos trešdien preses konferencē pauda "Ryanair" viceprezidents Maikls Kovlijs. "Ryanair" bāzes veidošanu Rīgā sāks nākamā gada aprīlī, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Starptautiskās lidostas "Rīga" prezidents Dzintars Pomers atzīmēja, ka šobrīd Rīgas lidostas attīstība esot visstraujākā, salīdzinot ar citām ES galvaspilsētu lidostām. Tuvākajā laikā arī plānots informēt par turpmākajiem lidostas attīstības plāniem, kas paredz paplašināt lidostas telpas, pagarināt skrejceļus un izbūvēt dažāda līmeņa viesnīcas, informēja Pomers.

Satiksmes ministrs Krišjānis Peters pauda, ka palielinot pārvadāto pasažieru skaitu un palielinot lidojumu maršrutu skaitu, tiek gūti lielāki ienākumi valsts tautsaimniecībā, kas paredz tuvāko piecu gadu laikā palielināt valsts budžetā ienākumus no tūrisma līdz vienam miljardam latu gadā.

Komentējot izskanējušās bažas par Rīgas lidostas atlaižu politikas atbilstību Eiropas konkurences noteikumiem, Peters skaidroja, ka gadījumā, ja Konkurences Padomes lēmums par lidostas atlaižu politiku būs nelabvēlīgs, tas tikšot pārsūdzēts. Tomēr ministrs uzsvēra, ka ir pārliecināts, ka KP nepieņems lēmumus, kas nesaskan ar valsts interesēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!