AS "Latvijas gāzes" padome ir akceptējusi Krievijas gāzes koncerna piedāvāto līgumu, kas paredz no nākamā gada 1.janvāra par 50% palielināt gāzes piegādes cenas Latvijai, informēja LG preses sekretārs Vinsents Makaris.
Atbilstoši līgumam, LG janvārī sagatavos un iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomei jauno tarifu projektu.

Makaris informēja, ka 2008.gadā gāzes piegādes cena palielināsies par vēl 30%, līdz ar to gāzes piegādes cenas Latvijai būs izlīdzinātas ar Eiropas cenām un turpmākās izmaiņas būs atkarīgas vienīgi no mazuta vidējās cenas tirgū.

LG valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" iepriekš norādīja, ka dabasgāzes iepirkšanas cenas Latvijā ar Eiropas līmeni tiks izlīdzinātas no 2008.gada, tomēr pārdošanas cena gala patērētājiem joprojām būs būtiski zemāka.

Vienotais regulators oktobrī noraidīja LG prasīto dabasgāzes tarifu pieaugumu no nākamā gada 1.janvāra par vairāk nekā 30%, atsevišķām patērētāju grupām - pat par 37%. Šāds lēmums pieņemts, jo LG tad nebija noslēgusi līgumu ar savu akcionāru - Krievijas kompāniju "Gazprom" par dabasgāzes iepirkuma cenām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!