Foto: VID
Valsts policija noskaidrojusi precīzu Brasas cietumā kāda tēva anālajā atverē atrasto narkotiku daudzumu - to kopējā vērtība ir aptuveni 400 latu.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka pie vīrieša atrastajā taisnstūrveida paciņā bija četras dažādas narkotiskās un psihotropās vielas. Paciņā atradās 1,6 grami heroīna, 7,8 grami metamfetamīna, 55 tabletes klonazepāma un 15 tabletes piperazīna, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. Visvērtīgākā narkotika bijusi heroīns, kurš melnajā tirgū šādā daudzumā maksātu aptuveni 160 latu. Kopējā narkotiku vērtība ir apmēram 400 latu.

Pret tēvu sākti divi kriminālprocesi - par narkotiku nodošanu personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās, un par narkotiku nelikumīgu apriti.

Maksimālais sods par šādiem noziegumiem ir desmit gadu cietumā. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija vēl noskaidros, vai narkotikas bija paredzētas tikai dēlam vai arī citiem ieslodzītajiem.

Jau ziņots, ka īsi pirms Jaunā gada Brasas cietuma Drošības daļas darbinieki aizturēja vīrieti, kurš bija ieradies uz ilgstošu satikšanos ar dēlu. Pārbaudes laikā pie tēva atrasts iesaiņojums, kurā bija apreibinošās vielas. Iesaiņojumu tēvs bija paslēpis anālajā atverē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!