2006.gada 11.septembrī Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes darbinieki, aizdomās par laupīšanas izdarīšanu personu grupā aizturēja divas jaunietes, viena no tām ir nepilngadīgā.
Trešā, uzzinot, ka viņas draudzenes ir aizturētas, labprātīgi atnāca uz policijas iecirkni un izdeva nolaupītās mantas, informēja Jūrmalas pilsētas Policijas pārvaldes priekšnieka palīgs Pāvels Pavlovs.

11.septembrī ap plksten 20:30 divas 1987.gadā dzimušas jaunietes un 1991.gadā dzimusi pusaudze, iepriekš vienojoties, ierādās Ikšķiles ielā, Jūrmalā ar nodomu "noskaidrot attiecības" ar 1990.gadā dzimušo jaunieti.

JPPP Kriminālpolicijas biroja (KrPB) inspektori, veicot tālāko operatīvo darbu, noskaidroja, ka par iemeslu attiecību noskaidrošanai kļuva apstāklis, ka augstāk minētai 1990.gadā dzimušai jaunietei iespējams bijušas seksuāla rakstura attiecības ar vienas no aizturēto meiteņu civilvīru, tās prombūtnes laikā.

Konflikta laikā 1990.gadā dzimusī meitene tika piekauta un tai tika nolaupītas personīgās mantas.

1991.gadā dzimušai meitenei šajā nodarījumā tika atvelēta pavadones loma.

Uz doto brīdi meitenes Kriminālprocesa likuma kartībā aizturētas uz 48 stundām un ievietotas Īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu nodarījumu tiesa var piemērot brīvības atņemšanas sodu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Lietas apstākļi tiek precizēti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!