Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas–Krievijas robežas, atklāja 47 160 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vieglā automobiļa grīdā un sliekšņos izveidotā slēptuvē, portāls "Delfi" uzzināja VID.

2015. gada 14. septembrī Terehovas muitas kontroles punktā, veicot vieglā automobiļa BMW X5 padziļināto fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka transportlīdzekļa grīdā ir izveidota slēptuve, kurā atrodas cigaretes.

Kontroles laikā cigaretes tika atrastas arī automobiļa sliekšņos. Muitas kontroles rezultātā izņemtas 47 160 "NZ", "Queen", "Camel" un "Glamour" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

2015. gada 15. septembrī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta pirmās daļas, kas par kontrabandu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturēts viens Krievijas pilsonis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesa ietvaros transportlīdzeklis, ar kuru tika īstenota kontrabandas cigarešu ievešana Latvijas muitas teritorijā, izņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!