Policija aizturējusi kādu sertificētu dziednieku, kurš seksuāli uzmācies nepilngadīgām meitenēm un savā dzīvesvietā glabājis iespaidīgu kaujas ieroču un sprāgstvielu arsenālu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Foto galerija

Šā gada augusta beigās uz Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes anonīmo tālruni tika saņemta informācija par kādu dziednieku, kurš seksuāli uzmācies nepilngadīgajai. Nekavējoties tika uzsākta izmeklēšana, kuras gaitā izdevās noskaidrot divas cietušās un savākt pierādījumus vismaz 14 epizodēm. Savukārt, 24.septembrī dziednieka dzīvesvietā veiktās kratīšanas laikā, dzīvoklī tika atrasts arī iespaidīgs šaujamieroču un sprāgstvielu arsenāls - vairākas bises, arbalets, sprāgstvielas un munīcija. Ieroči un munīcija, visdrīzāk, pie aizdomās turamā saglabājušies kopš darba zemessardzē pirms vairākiem gadiem.

Šobrīd, agrāk par kriminālpārkāpumiem nesodītais dziednieks atrodas apcietinājumā, bet policijā uzsākti kriminālprocesi par pavešanu netiklībā, pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar nepilngadīgo, kā arī par nelikumīgu šaujamieroču un munīcijas glabāšanu.

Zināms, ka bijušais zemessargs kā sertificēts dziednieks pārsvarā praktizējis Krimuldā, Rīgā, un iespējams, arī Talsos un Ogrē. Tāpat ir pamats uzskatīt, ka laika periodā no šā gada jūnija līdz 24.septembrim no viņa seksuālās uzmākšanās cietušas arī citas meitenes un sievietes, tāpēc policija aicina palīdzēt šīs lietas izmeklēšanā un zvanīt uz anonīmo tālruni visus, kuri cietuši no 1943.gadā dzimušā vīrieša pretlikumīgajām darbībām. Tālruņa numurs 67086677. Policija garantē anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!