Foto: stock.xchng
Rīgas apgabaltiesā piektdien turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā par jauna vīrieša nožņaugšanu un gatavošanos vairākām dārgu automašīnu īpašnieku slepkavībām apsūdzēti četri cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Uz apsūdzēto sola nonākuši četri cilvēki - 1989.gadā dzimušais Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultātes students Reinis Balodis, kā arī 1987.gadā dzimušais Oskars Tillers, 1988.gadā dzimušais Edgars Dubins un 1984.gadā dzimusī Marina Fjodorova.

Apsūdzība liecina, ka Tillers, Dubins un Fjodorova 2009.gadā kādā dzīvoklī Rīgā, atrodoties alkohola reibumā, piekāvuši un aplaupījuši 1990.gadā dzimušu jaunieti. Tillers nolēmis vīrieti nogalināt un nožņaudza viņu ar auklu. Līķis aizvests uz mežu un sadedzināts.

Pārējās krimināllietas epizodes saistītas ar gatavošanos laupīt dārgas automašīnas, nogalinot to īpašniekus. Pēc tam automašīnas bija plānots izjaukt un pārdot rezerves daļās.

Apsūdzība liecina, ka Tillers, Fjodorova un Balodis vienojušies meklēs dārgu automašīnu tirgotājus un tikšanās laikā auto īpašnieku nogalināt. Šim nolūkam banda bija plānojusi iegādāties arī elektrošoka ierīci. Līķi bija iecerēts sadedzināt.

Tillers iepriekš tiesā atzina savu vainu apsūdzībās, vainu daļēji atzina arī Fjodorova un Dubins, bet Balodis apsūdzības pilnībā noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!