Foto: DELFI
Itālijas ziemeļrietumu pilsētiņas Impērijas tiesa piespriedusi 11 gadu cietumsodu 21 gadu vecajai latvietei Elizabetei Pētersonei par smagu miesas bojājumu nodarīšanu viņas 17 mēnešus vecajam dēlēnam Gabrielam, kurš no tiem slimnīcā nomira, piektdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Tādu pašu sodu tiesnesis Fabio Favalli piespriedis arī Pētersones 25 gadus vecajam civilvīram, itāliešu uzņēmējam Paulo Arrigo, kurš arī atzīts par vainīgu nodarījumā.

Laikraksts vēsta, ka pēc bērna nāves aizvadītā gada maijā autopsija uz Gabriela vēdera atklāja neskaitāmus sasitumus, ko varēja izraisīt vienīgi atkārtoti spēcīgi sitieni vai pat spērieni, kas saārdījuši bērna aknas un liesu. Desmit dienas iepriekš zēns jau bija nonācis slimnīcā ar lauztu roku, bet toreiz ārsti noticējuši mātes stāstam par nelaimes gadījumu – kritienu no gultiņas.

Sieviete, kas atzīta par psihiski veselu, pat īsu brīdi pirms sprieduma nolasīšanas turpināja noliegt savu vainu notikušajā un apgalvot, ka vienmēr rūpējusies par savu atvasi. Savukārt Arrigo advokātiem neizdevās pierādīt, ka vīrietis, kurš nebija šā bērna tēvs, nav bijis mājās agresijas brīžos un par tiem nav zinājis, vēsta laikraksts.

Abi notiesātie saskaņā ar Itālijas likumos piedāvāto iespēju bija izvēlējušies saīsināto tiesas procesu, kas paātrina spriedumu un samazina piespriesto sodu par vienu trešdaļu. Prokurors sākotnēji prasīja abus notiesāt uz 24 gadiem cietumā, kas saīsinātā procesa gadījumā saruktu uz 16 gadiem. Tādēļ tiesneša spriedumu, kas paredz vēl par 5 gadiem cietumsoda mazāk, Pētersones advokāti uztvēra pozitīvi.

Turpretī viņas civilvīra advokāti bijuši nepatīkami pārsteigti, ka vīrietim neizdevās izvairīties no līdzatbildības, un apņēmušies pārsūdzēt lēmumu apelācijas tiesā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!