Naktī no sestdienas uz svētdienu Liepājā aizturēti seši jaunieši par divu meiteņu grupveida izvarošanu, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

Izvarošana notikusi Liepājā, Lāčplēša ielā kādā dzīvoklī. Viena no meitenēm bija nepilngadīga, informē policija. Savukārt varmāku vecums ir no 18 līdz 23 gadiem.

Laikraksts "Kurzemes vārds" ziņo, ka izvarošanā bijuši iesaistīti desmit puiši. Ņirgāšanos par meitenēm izdevies pārtraukt un jaunos noziedzniekus aizturēt tādēļ, ka kaimiņi nebija vienaldzīgi pret meiteņu izmisīgajiem kliedzieniem un piezvanīja policijai, vēsta laikraksts.

Valsts un pašvaldības policijas reida laikā svētdien ap pusdiviem naktī pa rāciju patrulējošajiem policistiem tika paziņots, ka jāpārbauda Lāčplēsā ielas 35. nams, kas atrodas iekšpagalmā. Pie mājas kārtības sargi sastapuši trīs puišus, kuriem pavēlēja palikt uz vietas, notikušo atstāsta laikraksts.

Ēkas otrajā stāvā, atraujot vaļā vienas istabas durvis, policisti ieraudzījuši nepārprotamu ainu – gultā gulējusi un kliegusi kaila meitene, kuru viens puisis turējis, otrs skatījies, bet trešais, kurš atradies virsū metienei, ieraugot policistu, kā sadzelts pielecis kājās ar nolaistām biksēm. Vēlāk cietusī šoka stāvoklī atzinusi, ka visi trīs varmākas esot paguvuši šādi papriecāties, ziņo "Kurzemes Vārds".

Kad trijotne savaņģota, policisti sapratuši, ka šī meitene nav vienīgā, jo no blakus istabas aizvien vēl bija dzirdami kliedzieni. Tur policists kādu apreibušu jaunekli burtiski aiz apkakles norāvis no upura – 16 gadu vecas meitenes, ziņo laikraksts.

"Kurzemes Vārdam" notikuma vietā izdevās noskaidrot, ka nepilngadīgā metiene nevienu no puišiem iepriekš nav pazinusi, tie bijuši zināmi viņas 18 gadu vecajai draudzenei, kura jaunāko paņēmusi līdzi uz puišu rīkoto "tusiņu".

Policija notikuma vietā aizturēja sešus puišus, visi viņi ir pilngadīgi – vecumā no 19 līdz 23 gadiem, ziņo "Kurzemes Vārds".

Uzsāktā krimināprocesa laikā vēl tiks noskaidrota katra jaunieša vainas pakāpe.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!