Iekšlietu ministrijas Galvenā inspekcija lūdz atsaukties aculieciniekus, kuri 19.jūlijā ap plkst.22 ir redzējuši negadījumu Inčukalnā, kura laikā, iespējams, policists, kura personība nav noskaidrota, piekāva 14 gadus vecu zēnu.
Jau ziņots, ka Rīgas rajona policijas pārvalde šonedēļ ierosināja krimināllietu par huligānismu saistībā ar gadījumu, kad Siguldas slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu tika ievietots 14 gadus vecs zēns, kuru, iespējams, piekāvis kāds policists.

Krimināllietu policija ierosinājusi pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas. Savukārt Iekšlietu ministrijā notiek dienesta pārbaude par gadījumu, kad Siguldas apkaimē dzīvojošā zēna māte lūgusi puikam aizbraukt ar mašīnu pa meža ceļu līdz tuvējam benzīntankam pēc maizes.

Zēnam līdzi braukuši divi draugi. Kādā ceļa līkumā zēni pamanījuši, iespējams, avarējušu automašīnu, un tai blakus Ceļu policijas busiņu. Zēni secinājuši, ka policists pēc negadījuma noformē dokumentus.

Tā kā Armandam nav tiesību, viņš pabraucis atpakaļ un nostājies ceļa malā. Tajā brīdī pie zēnu mašīnas piebraucis pelēks "Audi 80", kas atradies blakus policijas busam. No tā izkāpis civilā ģērbies vīrietis, agresīvi izrāvis Armandu no šofera vietas, atgrūdis ar galvu pret automašīnas jumtu un sācis sist. Armandu meties aizstāvēt viens no līdzbraucējiem zēniem un pirmajam upurim izdevies aizbēgt. Trešais līdzbraucējs zēns paslēpies mežā, bet, kad viņš no tā iznācis, viņu noķēris policijas formā ģērbies vīrietis un piedraudējis ar vešanu uz policiju.

Pēc tam, kad zēns ieradies mājās, izsaukta policija, taču brigāde nav ieradusies, jo izsaucēji pastāstījuši, ka aizdomās par uzbrukumu zēnam tur civilā tērptu policistu. Savukārt ceļa malā redzētie Ceļu policijas pārstāvji apgalvojuši, ka nepazīst "Audi 80" vadītāju.

Armandam pēc uzbrukuma kļuvis slikti, viņš uz brīdi zaudējis samaņu. Siguldas slimnīcā zēnam konstatēts smadzeņu satricinājums, viņam vairākas dienas bija jāpavada stacionārā.

IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamentā apliecināja, ka ceļu satiksmes negadījums noticis uz meža ceļa, bet notikuma vietā atradās automašīna "Mercedes Benz" ar valsts numurzīmi "BE 200", kura bija ietriekusies kokā, kā arī Rīgas rajona policijas pārvaldes trafarētā automašīna "Ford Tranzit" un automašīna "Audi 80" pelēkā krāsā.

Visus notikuma aculieciniekus ministrija lūdz piezvanīt pa tālruņiem 721 9277, 721 9337 vai 721 9274.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !