Foto: Shutterstock

Saistībā ar palīdzības nesniegšanu mazam bērnam, kuram bija apendicīts, Veselības inspekcija diviem ārstiem piemērojusi administratīvo sodu, otrdien vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Bērna māte uzskata, ka administratīvais sods ir par maigu un kādam par notikušo būtu jāuzņemas atbildība. Lai to panāktu, viņa gatava cīnīties tik ilgi, cik vien būs nepieciešams.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve norādīja, ka slimnīca neatzīst pārkāpumu, jo ārsts rīkojies adekvāti un pēc starptautiski atzītas prakses. Bērnam nepieciešamās pārbaudes slimnīcā naktī netiekot veiktas, un pat tad, ja tās būtu veiktas, ārsta rīcību tās nemainītu.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā teikts, ka par veselības aprūpes pārkāpumiem ārstniecības personām vai ārstniecības iestādes vadītājam tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods līdz 350 eiro.

Kā skaidro Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, gadījums, par kuru vēstīja "Bez tabu", nav tas pats, par kuru plašsaziņas līdzekļi ziņoja iepriekš, kad tika pārbaudīta ārsta rīcība saistībā ar palīdzības nesniegšanu bērnam no Bauskas ar apendicītu.

Iepriekš jau vēstīts par līdzīgu gadījumu. Toreiz Veselības inspekcijas vadītāja Aija Mežsarga norādīja uz rupjiem veselības aprūpes pārkāpumiem vairākās epizodēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!