Svētdien Jelgavā neilgi pēc pulksten 13 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz tirdzniecības centru “Valdeka” Rīgas ielā, kur picērijā bija aizdedzies frī kartupeļu cepšanas katls. Picērijas darbinieki, izmantojot ugunsdzēšamos aparātus, centušies liesmas noslāpēt, taču viņiem tas nebija izdevies.
”Degšana notika apmēram puskvadrātmetra platībā. Tā kā dega arī eļļa katlā, dzēst bija problemātiski. Ugunsdzēsēji izmantoja divus līdzpaņemtos ugunsdzēšamos aparātus,” stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandieris Aldis Feldmanis.

Piedūmojuma dēļ iedarbojās ugunsdzēsības signalizācija un bija nepieciešama arī cilvēku evakuācija. No telpām tika izvests 10 picērijas darbinieku un 20 apmeklētāju. Klienti telpas atstājuši nelabprāt, jo vēlējušies noskatīties ugunsgrēka dzēšanu un apēst savas picas. Pēc liesmu apdzēšanas radušās problēmas telpas izvēdināt. Visbeidzot griestos atrastas speciālās lūkas, pa kurām dūmi arī izplūduši.

Kā iespējamais notikušā iemesls – tehnoloģiskā procesa neievērošana. Pirmdien picērijas vadība tikās ar ugunsdzēsības speciālistiem, lai pārrunātu notikušo un izvairītos no līdzīgiem gadījumiem. Iespējams, firmas vadība tiks sodīta par ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!