Piektdien atcelta Ludzas rajonā izsludinātā ārkārtas situācija, kas bija radusies automašīnu garo rindu dēļ uz Latvijas-Krievijas robežas, pavēstīja Ludzas rajona padomes priekšsēdētājs Juris Dombrovskis.
Jau vairākkārt ziņots par kravas automašīnu garajām rindām uz Latvijas-Krievijas robežas, kas kopš augusta bija izveidojušās Ludzas rajona teritorijā. Uzreiz pēc Ziemassvētkiem tās izzuda.

Ludzas rajonā, izlietojot valdības piešķirtos 100 000 latu, sakoptas ceļmalas un gandrīz pabeigts sadangāto pašvaldības ceļu un pievedceļu remonts. Līdzekļi izlietoti arī ceļu apmaļu sakārtošanai.

Lai arī šonedēļ uz Latvijas un Krievijas robežas Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos vairs nav kravas automašīnu rindu, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, pašvaldība prognozē rindu veidošanos nākamā gada janvāra beigās.

Dombrovskis stāstīja, ka vienmēr ap Ziemassvētkiem vērojama sevišķi intensīva rindu veidošanās, bet nākamais vilnis parasti ir janvāra beigās.

"Paldies Dievam, mums izdevies iztikt bez upuriem, arī laika apstākļi bijuši sevišķi labvēlīgi. Tomēr problēma paliek, un tā ir jārisina," uzsvēra pašvaldības vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!