SIA "Agromet" un Jelgavas rajona Sporta centra nesaskaņas par telpu sadali likušas vairākiem vietējiem sporta klubiem un sportistiem pamest savu līdzšinējo sporta zāli Aviācijas ielā 8.

SIA "Agromet", kas ir šīs ēkas līdzīpašniece, Sporta centram atņēmusi visas zāles palīgtelpas, vēsta "jelgavniekiem.lv".

Šāda situācija izveidojusies pēc Ministru kabineta 1993. gadā dota rīkojuma, atbilstoši kuram ēkas sporta un izstāžu zāle un pirmā stāva palīgtelpas tika nodotas Jelgavas rajona padomes rīcībā. Savukārt pārējām telpām šajā pašā ēkā atradās citi īpašnieki - SIA "Andrea" un SIA "Agromet". Tomēr tikai tagad atklājies, ka toreiz noslēgtajā pieņemšanas un nodošanas aktā vai nu paviršības vai tīša nolūka dēļ nav precizēts, kuras telpas tieši tiks piešķirtas rajona padomei. Izmantojot šo apstākli, SIA "Agromet" ēkā grib izplesties, jo tās pārstāvji pirmie paspēja savu īpašumu reģistrēt Zemesgrāmatā.

Centra metodiķis Juris Kļaviņš atzinis, ka pašu sporta zāli sportisti drīkst izmantot, taču nav vairs iespējams izmantot tualeti, dušu, garderobes un gaiteni.

Centra direktors Vladislavs Beitāns norāda, ka savu līdzšinējo treniņu vietu ir zaudējušas trīs volejbola grupas, divas orientēšanās grupas un viena basketbola grupa, kur kopumā bijuši 100 cilvēki. Vislielākā neziņa tagad esot attiecībā uz jaunajiem orientieristiem, kuriem tagad - ziemas un lietus laikā - nedrīkst likt trenēties ārā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!