Foto: DELFI
Policija pēc ekspertīzes secinājusi, ka automašīnu BMW un "VW Passat" sadursmē 25.septembrī Valmierā K.Baumaņa un Beātes ielu krustojumā vainojams BMW vadītājs, kurš pārkāpa noteikumus, traucoties ar ātrumu 110 kilometri stundā. Vainīgais sodīts ar 130 latu naudassodu un viņam uz trim mēnešiem atņemtas autovadītāja tiesības.

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma portālam "Delfi" norādīja, ka policijas sākotnējā informācija liecināja - sadursme notikusi, jo "VW Passat" vadītājs, 1946.gadā dzimis vīrietis, nav palaidis pa galveno ielu braucošo "BMW", kuru vadīja 1968.gadā dzimis Alojas novada Brīvzemieku pagasta iedzīvotājs.

Pēc kāda lasītāja publikācijas "Delfi Aculieciniekā" policija patiesības noskaidrošanai veica auto tehnisko ekspertīzi un sāka meklēt avārijas aculieciniekus.

Decembra sākumā saņemtais ekspertīzes slēdziens liecina, ka "BMW" vadītājs automašīnu vadījis ar ātrumu 110 kilometri stundā vietā, kur atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā, un sadursmes brīdī auto ātrums bijis aptuveni 95 kilometri stundā. Tāpēc policija nolēma par vainīgo negadījuma izraisīšanā atzīt 1968. gadā dzimušo "BMW" vadītāju.

"BMW" vadītājs sodīts ar 130 latu naudas sodu un viņam uz trim mēnešiem atņemtas vadītāja tiesības.

Jukāma norāda, ka šīs avārijas gadījumā, reaģējot uz interneta portālos lasāmo informāciju, policija pārbaudīja arī iespējamo amatpersonu prettiesisko rīcību. Pārbaudē konstatēts, ka policijas rīcība, dokumentāli noformējot ceļu satiksmes negadījumu, atbilst normatīvām prasībām. Tomēr Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas atgādinās policistiem par profesionalitāti, kas jāievēro, pildot pienākumus.

Policija aicina iedzīvotājus arī turpmāk būt atsaucīgiem un nepalikt vienaldzīgiem, kļūstot par liecinieku kādam negadījumam. Likumsargi ir pateicīgi visiem, kas ziņoja policijai par negadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!