Foto: F64
Saglabājoties saspringtām attiecībām starp koalīcijas partijām, kā reālāka tiek apspriesta ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) nomaiņa, bet finanšu ministra Einara Repšes (JL) pozīcijas ir krietni stabilākas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vairāki Tautas partijas (TP) un arī opozīcijā esošās partijas LPP/LC pārstāvji neoficiāli apstiprināja, ka, domstarpībām nemazinoties, Kampara demisiju varētu pieprasīt kāda no opozīcijas partijām, bet TP to varētu atbalstīt.

Politiķi norāda, ka viens no koalīcijas partneru attiecību pasliktināšanās iemesliem ir Repšes pārraudzībā strādājošā Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Dzintara Jakāna atstādināšana no amata.

Tomēr, kā atzina kāds TP valdes loceklis, vienkāršāk un pat izdevīgāk būtu atcelt Kamparu, nevis finanšu ministru, jo ekonomikas ministra nomaiņai nepieciešams mazāk argumentu un par viņa darbību ir saņemta arī uzņēmēju kritika.

Kampars sacīja, ka viņam ir zināma TP vēlme, taču, "lai TP nemaz necer, ka mēs sanervozēsimies un iesim prom no valdības". Ministrs arī piebilda, ka TP vēlme nomainīt viņu var neīstenoties, jo pašā TP neesot vienprātīga atbalsta šādam solim.

TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzsvēra, ka Valda Dombrovska (JL) valdība nekritīs un tai ir jāturpina strādāt.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!