Dienesta inspektori apturējuši 476 pudeļu izplatīšanu, bet no tirdzniecības jāatsauc vēl teju 2000 vīna pudeļu.
Dienests norāda, ka sēra dioksīds ir pārtikas piedeva, kuru atļauts izmantot vīna ražošanā, taču, ja tās koncentrācija dzērienā pārsniedz 10 mg litrā, tā ir jānorāda produkta marķējumā. Laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina, ka Spānijā ražotajā vīnā sēra dioksīds ir 200 mg litrā.
Sēra dioksīds ir alergēns, tādēļ īpaši būtiski par tā klātbūtni produktā ir zināt alerģiskiem cilvēkiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit