Latvijas Televīzijas ziņu raidījuma “De Facto” rīcībā nonākušie Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša telefonsarunu atšifrējumi ir nākuši no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, pirmdien telekompānijas LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.
Minētie sarunu ieraksti liecina, ka par ″balsu pirkšanu″ Latvijas Pirmās partijas kandidāta Jura Hlevicka ievēlēšanai Jūrmalas domē tika informēti gan Ainārs Šlesers, gan Andris Šķēle, gan pats Hlevickis.

“Juta Strīķe ir Jaunā laika angažētā persona. Tas jau sen ir skaidrs, ka viņa ir saistīta ar Repši,” intervijā sacīja ministrs. Viņš apgalvoja, ka Jūrmalas domes vēlēšanu skandālu plašumā vērst ir ieinteresēt tieši Repše. Šlesers skaidroja, ka Jaunā laika līderis pats ir apdedzinājies un nu vēlas novērst sabiedrības uzmanību.

Valdības pārstāvis skaidroja, ka ir runājis ar prokurori Valtu Zaļūksni, kura ir apliecinājusi, ka masu medijiem nav sniegusi informāciju par šo krimināllietu. Šlesers teica, ka prokurores kabinetā, brīdī, kad viņai bijusi saruna ar ministru, atradušies KNAB darbinieki. “Tas liecina par KNAB informētību,” raidījumam teica ministrs.

Ministrs raidījumā atzina, ka ir notikušas sarunas ar “tēvzemiešu” pārstāvjiem, aicinot tos atbalstīt Hlevicka kandidatūru. Taču Šlesers apgalvoja, ka šīs sarunas nav notikušas negodīgu motīvu vadītas. “Prokuratūra man nav pārmetusi nekādas prettiesiskas darbības,” uzsvēra ministrs. “Man nav par ko baidīties,” atkārtoti norādīja Šlesers.

Šlesers žurnālistiem pārmeta vēlēšanos šo tiesas procesu uzsākt jau bez tiesas. Viņš “900 sekundēm” sacīja, ka masu mediji ir no kopējā konteksta ir izrāvuši sarunas, kuras vēlas “pagriezt vēlamajā gultnē.”

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!