Svētdien plkst. 20:50 Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De Facto" publiskos LTV Ziņu dienesta rīcībā esošos Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas krimināllietas telefona sarunu materiālus, informēja LTV.
Raidījuma speciālizlaidums sāksies tūlīt pēc "Panorāmas", pulksten 20.50: skatītāji tajā redzēs apmēram divas stundas garu materiālu. Tāpat kā iepriekš publiskotās telefonsarunas, tās būs ierunātas latviešu valodā un tulkojuma tekstu papildinās titri ar oriģinālo telefonsarunu atšifrējumiem krievu valodā.

"Latvijas Televīzija ir droša par šo materiālu autentiskumu. To nav apšaubījušas arī skandālā iesaistītās personas. Mēs neuzskatām par iespējamu atklāt savu informācijas avotu, taču vēršam uzmanību uz atbildīgo amatpersonu atzinumiem, ka šiem materiāliem nav slepenības statusa un to publiskošana ir likumīga,” norāda LTV.

Latvijas Televīzija vēlas atkārtoti noraidīt visas demagoģiskās spekulācijas par to, kurš "varētu būt šo skandālu pasūtījis". “Neviens mums neko nav pasūtījis. Šo materiālu publiskot bija Latvijas sabiedrības interesēs," ir pārliecināta LTV Ziņu dienesta vadība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!