Sabiedrība par atklātību "Delna" ceturtdien ir nosūtījusi iesniegumu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim, lūdzot ministru atstādināt no amata Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.
"Delna" norāda, ka Lemberga likumpārkāpumus KNAB un prokuratūra ir fiksējuši nepārprotami un acīmredzami. Kriminālvajāšanas ceļā tiks noskaidrots vairs nevis pats pārkāpuma fakts, bet gan tikai Lemberga vaina šo pārkāpumu izdarīšanā, kas ir priekšnosacījums kriminālatbildībai.

"Par pašvaldību darba uzraudzību atbildīgajam ministram ir pienākums pārtraukt prokuratūras fiksētos un acīmredzamos likumpārkāpumus. Šo pienākumu stiprina Lemberga publiskie izteikumi par nevēlēšanos novērst pārkāpumus. Ministrs arī nevar izvairīties no atbildības, aizbildinoties ar pašvaldību autonomiju, jo runa ir par vitālu valsts interešu aizstāvību ostās. Bezdarbības gadījumā pašam ministram varētu draudēt kriminālatbildība. Tautas partijas ministrs ir pieļāvis bezprecedenta nelikumības Ventspilī un "Delna" sagaida juridiskus paskaidrojumus ministra izvēlei," pausts "Delna" paziņojumā.

"Lēmumos kā par Ventspils, tā Rīgas ostu atbildīgās personas tradicionāli nelasa likumus un nekalpo sabiedrībai, bet gan rīkojas no politiskā izdevīguma perspektīvas. Ministram ir jāpierāda, ka Latvijā tiešam ir viens likums un viena taisnība visiem. Tautas partijas premjera un ministra ieilgušais maigums pret vienas pašvaldības vadītāju liecina par pretējo un vairo vispārējo sabiedrības apātiju un neticību Latvijas valsts varai," norises komentē Delnas padomes priekšsēdētājs Roberts Putnis.

"Delna" ceturtdien arī nosūtīja aicinājumu Lembergam atkāpties no amata, lai pārtrauktu neuzticības vairošanu likumībai un valsts varai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!