Lai uzlabotu satiksmes plūsmu virzienā no centra uz Salu tiltu, kā arī nobraucot no Salu tilta centra virzienā, transportlīdzekļiem turpmāk būs aizliegts veikt kreiso pagriezienu no Lāčplēša ielas uz Spīdolas ielu, braucot virzienā uz Salu tiltu, un no Lāčplēša ielas uz Abrenes ielu , braucot virzienā no Salu tilta, informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.
"Līdz šim kreiso pagriezienu manevri šajās vietās apdraudēja gan satiksmes drošību, gan ievērojami kavēja satiksmes plūsmu, uzbraucot un nobraucot no Salu tilta. Gaidot kreiso pagriezienu, transportlīdzekļi strauji bramzēja, kā rezultātā veidojās potenciālas avārijas situācijas. Turklāt pārējie transportlīdzekļi nevarēja apbraukt stāvošās automašīnas, lai turpinātu ceļu. Abās šajās vietās stāvošie transportlīdzekļi, gaidot iespēju veikt kreiso pagriezienu, bieži vien apstājās arī uz gājēju pārejas. Tas traucēja ne vien gājējiem šķērsot ielu, bet arī aizsedza gājēju pārejas redzamību pārējiem transportlīdzekļiem," norāda Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas vadītājs Tālivaldis Vectirāns.

Plānots, ka ceļa zīmes par kreiso pagriezienu aizliegumu šajos Lāčplēša ielas posmos tiks uzstādītas tuvākās nedēļas laikā.

Lai paaugstinātu satiksmes drošību un uzlabotu satiksmes plūsmu pilsētā, jau pirms vairākiem gadiem pakāpeniski tiek aizliegti kreisā pagrieziena manevri visās Rīgas maģistrālajās ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!