No šī gada 1.augusta līdz 1.septembrim visos Latvijas rajonos paredzēts atklāt vairāk nekā 70 jaunus bērnu rotaļu un atpūtas laukumus, informēja Bērnu un ģimenes lietu ministrijā.
Ministrija Valsts programmas ietvaros šim mērķim ir piešķīrusi 76 000 latus. Finansējumu tūkstoš latu apmērā vienam rotaļu laukumam saņēmusi gan katra no 26 Latvijas rajonu padomēm, gan septiņas lielākās pilsētas – Rīga, Ventspils, Liepāja, Daugavpils, Rēzekne, Jelgava un Jūrmala.

Visvairāk bērnu rotaļu laukumu, kopumā 12, tiks atklāti dažādās Rīgas priekšpilsētās, informēja Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments. Lai nodrošinātu pēc iespējas lielākam skaitam bērnu atpūtai piemērotu vidi un iespēju pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku, pašvaldībām ir iespēja pieteikt savus projektus finansējuma saņemšanai Bērnu un ģimenes lietu ministrijā Valsts programmas bērnu un ģimenes stāvokļa uzlabošanai attiecīgajam gadam ietvaros.

Līdzšinējā pieredze rāda, ka rotaļu un atpūtas laukumu projekti lielākoties tiek izstrādāti pēc bērnu iecerēm un skicēm ciešā sadarbībā ar pašvaldību speciālistiem. Kopumā Latvijas pilsētās un pagastos bērniem piemērotu publiski pieejamu rotaļu un atpūtas laukumu skaits joprojām ir nepietiekams.

2005.gadā Valsts programmas bērna un ģimenes stāvokļa uzlabošanai ietvaros tika izveidoti 160 bērnu rotaļu, atpūtas un sporta laukumi, 2004.gadā – 148.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!