Rīgas domes deputātam Igoram Pimenovam (SC) būs jāsniedz informācija pašvaldības Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejai par katru no aptuveni 24 000 brīvajiem pašvaldības īpašumiem, kādēļ viņš vēlas tos privatizēt.
Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP) pastāstīja, ka nolēmis Pimenovu aicināt uz visām komitejas sēdēm, kurās tiks izskatīti privatizācijas jautājumi. Pimenovam būs jāpaskaidro, kādēļ viņš kā deputāts vēlas privatizēt katru no pieteiktajiem objektiem.

"Pimenovs, piesakoties privatizēt visus - aptuveni 24 000 - brīvos pašvaldības īpašumus, demonstrē politisku populismu un tādējādi īsteno Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu, nevis veicina praktisku strādāšanu," sacīja Ameriks.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) uzskata, ka Pimenova apjomīgais privatizācijas pieteikums ļoti būtiski ilgu laiku kavēs to iedzīvotāju privatizācijas pieteikumu izskatīšanu, kuriem privatizācija patiešām ir nepieciešama, pauda pilsētas mēra preses sekretāre Laila Spaliņa.

Aksenoks arī aicina Pimenovu apzināties, ka tādējādi viņš kavē privatizācijas procesu rīdziniekiem, kuriem tas tiešām ir svarīgi, un atsaukt savu privatizācijas priekšlikumu. Pretējā gadījumā tā uzskatāma par necieņu pret pārējiem rīdziniekiem, uzskata domes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Pimenovs pieteicies privatizēt visus - aptuveni 24 000 - brīvos pašvaldības īpašumus, "lai privatizācija kļūtu caurskatāmāka un katrs Latvijas iedzīvotājs varētu piedalīties īpašumu izsolē".

"Rīgas domes mājaslapā ir redzami tikai kadastru numuri un adreses, bet nav nekādas citas informācijas par īpašumu, piemēram, vai tam nav apgrūtinājumu," aģentūrai LETA stāstīja deputāts.

Tādēļ ikvienam, kurš interesējas par kādu no objektiem, jāraksta privatizācijas pieteikums, lai uzzinātu gan zemesgabala platību, gan iespējamos apgrūtinājumus, gan citus parametrus, norāda Pimenovs.

Viņš gan neplāno privatizēt nevienu no aptuveni 24 000 brīvo pašvaldības īpašumu, jo tas būtu pretēji apjomīgā privatizācijas pieteikuma iesniegšanas mērķim - lai iedzīvotāji būtu informēti par pašvaldības objektiem un varētu iegādāties tos, kurus vēlas.

Pimenovs skaidroja, ka privatizācijas pieteikumu izskatīšana ilgst līdz četriem mēnešiem, bet iedzīvotājiem tādējādi jātērē laiks, lai noskaidrotu interesējošā objekta parametrus.

Pašvaldības Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību speciālists Alvis Rudzišs aģentūrai LETA pastāstīja, ka Pimenova apjomīgais privatizācijas pieteikums ievērojami kavēs pārējo iedzīvotāju privatizācijas pieteikumu izskatīšanu.

Deputāta pieteikums privatizēt visus brīvos pašvaldības īpašumus ir lielākais Īpašuma departamentā iesniegtais pieteikums. Īpašuma atsavināšanas pārvalde Pimenova iesniegto pieteikumu varētu izskatīt līdz gada beigām vai pat nākamā gada pirmajam ceturksnim, prognozēja Rudzišs.

Jau ziņots, ka privatizācijas pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 31.augustam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!