ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija paziņoja, ka ASV Kongress un ASV valdība ir nolēmusi piešķirt ASV Ārvalstu militārā finansējuma programmai (FMF) Latvijā papildu finansējumu 1,485 miljonu dolāru apmērā (aptuveni 800 000 latu), informēja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa.
Šīs programmas ietvaros šogad Latvija jau ir saņēmusi atbalstu 4,5 miljonu dolāru apmērā no Kongresa 2005. gadā apstiprinātā Koalīcijas solidaritātes fonda, līdz ar to kopējais FMF finansējums 2006.gadā veido 5,95 miljonus dolāru.

Paralēli arī Starptautiskā militārās izglītības un apmācības programma Latvijā (IMET) šogad ir saņēmusi 1,3 miljonu dolāru atbalstu militāro apmācību organizēšanai.

ASV vēstniece Beilija apgalvo, ka "papildfinansējums ir kā rādītājs tam, cik Latvija ir nozīmīga kā ASV sabiedrotais un NATO partneris globālajā karā pret terorismu. ASV militārā finansējuma programmas (FMF) un Koalīcijas solidaritātes fonda finansiālais atbalsts būs noderīgs militārā aprīkojuma iegādei, lai turpinātu Latvijas bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības programmu un izveidotu tos par pilnībā savietojamiem ar NATO un spējīgiem cīnīties ar apdraudējumu 21. gadsimtā."

2005. gadā Latvija no ASV Ārvalstu militārās finansējuma programmas (FMF) saņēma 4,96 miljonus (2,78 miljoni latu). Iepriekšējo gadu finansiālo atbalstu Latvija ir ieguldījusi vairākos nozīmīgos projektos: paaugstinājusi militārās vadības prasmes un kontroles sistēmas NATO samita drošībai, ir pasūtītas 30 daudzfunkcionālās apvidus automašīnas, iegādāti droši digitālie radio aparāti un nakts redzamības aprīkojums efektīvām misijām, kā arī niršanas aprīkojums atmīnēšanas operācijām, lai garantētu drošību Latvijas ostās un krasta apsardzē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!